Mandag kveld rundt klokka seks var Emil Nystuen (22) fra Dokka på vei til Torpa for å levere søsteren sin til ei venninne. Midt mellom Dokka og Torpa ble de møtt av en haug med ledninger midt i vegen.

– Det var i hvert fall 30 meter med kabler som var revet opp i biter. Over vegen hang det en ledning med masse snø på. Den hang så lavt at jeg akkurat kom under med bilen. Hadde bilen vært høyere ville jeg kjørt rett i kabelen, sier Emil.

– I vegen lå det flere biter av ledninger. Antakeligvis har biler kjørt over ledningene som har ligget i vegen, forteller 22-åringen.

1900 uten strøm

Det har kommet mye nedbør og tung snø flere steder de siste dagene. Kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva, Cecilie Gregersen, forteller at dette har ført til flere trefall og mye snø på kablene.

I skrivende stund er 1900 kunder uten strøm i Innlandet. Blant dem er det 80 personer i Østre Toten kommune, 145 i Gausdal og flere i Elverums-området. På Facebook-gruppa «Landsbyen Dokka» er det flere som skriver at de er uten internett i området Dokka og Torpa.

– Det er mye tung og våt snø som har ført til flere strømbrudd og fiberbrudd. Hos Elvia er størsteparten av de rammede kundene i Oslo-området, men det har også vært en del i Innlandet. Den tunge snøen legger seg både på kablene og på trær som fører til brudd, sier Gregersen.

Er ute og jobber

Hvor mange som er uten fibernett har ikke Eidsiva oversikt over per nå, men alle bruddene er registrert.

– Vi har montører som er ute og feilsøker, og som vil rette opp problemene så fort de kan. Tung snø og trefall på kablene er et problem vi ser gjentatte ganger hver vinter, og det er et problem flere steder når værsituasjonen blir som den er nå, sier kommunikasjonsrådgiveren.