Etter å vunnet to av tre innledende omganger var Emil Sivesind først over målstreken også i A-finalen i den største klassen for tohjulsdrevne biler med inntil tre liters motor på Gardermoen. Da resultatlista ble offentliggjort var han flyttet ned på tredjeplass.

– Jeg kom ut som nummer tre. Inn i første sving bremset bilen foran meg før jeg hadde regnet med. Dermed traff jeg bilen bak og fikk to sekunders tidsstraff. Det var et uhell, men samtidig er det sikkert riktig. Jeg har stor fart og pleier ikke bremse inn i første svingen der. Jeg rakk rett og slett ikke å reagere da jeg så han bremset, sa Emil Sivesind.

Idrettsstipend

Unggutten kjørte fra alle på Gardermoen, men rakk ikke å være til stede og motta idrettsstipendet fra Vestre Toten kommune på 15.000 kroner tidligere på dagen.

– Det kolliderte med NM-runden. Så mamma måtte ta det imot for meg, men jeg er veldig takknemlig for å få det stipendet. Det er fint at de også gir det til motorsport, og det kommer godt med i den videre satsingen, sa Sivesind.

Selv om juryens straff fratok han førsteplassen så rakk han både å imponere og skremme konkurrentene. Jonas Dalseth Jacobsen og rutinerte Terje Morstad, som fikk de to første plassene etter Sivesinds tidsstraff, ble kraftig frakjørt i to av tre innledende omganger.

– Jeg er godt fornøyd. Bilen fungerte veldig bra og jeg føler kjøringen gikk bra, sa han.

God debut

Neste NM-runde er om tre uker, og Sivesinds kjøring viser at han har gode muligheter til å kjempe helt i toppen i NM-sammendraget.

– Ettersom dette er første sesongen min i denne klassen så får jeg bare kjøre og se hvordan det går, sa Sivesind etter en god debut med sin Audi A1 med rundt 340 hestekrefter.