Gå til sidens hovedinnhold

Emil (18) imponerte stort i bakkeløp på Lillehammer

Artikkelen er over 1 år gammel

Emil Sivesind kjørte fra samtlige i sin klasse og vant lørdagens NM-runde ved Lysgårdsbakken overlegent.

For første gang på ni år blir det i helga kjørt bakkeløp på VIP-veien ved OL-bakkene på Lillehammer, og Emil Sivesind benyttet anledningen til å imponere med strålende kjøring i sin Audi A1.

18-åringen fra Bøverbru, som så vidt har rukket å ta «lappen», vant alle tre omgangene i lørdagens NM-runde i klasse 2, inntil 2000 ccm.

Emil er nå storfavoritt til også å vinne søndagens NM-runde – og det er disse to rundene som vil avgjøre årets norgesmesterskap i bakkeløp.

Et skikkelig regnvær gjorde forholdene i asfaltvegen opp til Kanthaugen temmelig vriene, spesielt i den første omgangen. Ikke uventet var det bilene i rallycrossklassen som forserte de mange svingene raskest, men Emil var sannelig ikke langt etter.

Spesielt i den andre omgang kjørte unggutten fra NMK Krabyskogen godt – og hadde der tiende beste omgangstid.

Bjørn Olav Jøranli fra Fluberg gjorde også sine saker utmerket i klasse 2. Med andre-, tredje- og fjerdeplass er han i høyeste grad med i kampen om medaljer.

I klasse 3 – inntil 2400 ccm – var det NMK Valdres-føreren Frode Leirhol som sitter i førersetet. Akkurat som Emil tok Frode tre omgangsseirer. Mye skal skje om ikke Frode og hans BMW tar hjem NM-tittelen søndag.

I klasse 4 er Petter Paulsen fra NMK Krabyskogen beste lokale fører, og også Petter er på medaljejakt. Spesielt i den tredje omgangen gikk det fort med hans BMW.

Den andre NM-runden år altså i den samme løypa søndag. Det kan ende med flere lokale medaljer.

Les også

Markus (12) er en racer på motocrossykkelen: – Han lærte å kjøre før han kunne sykle

Kommentarer til denne saken