Gå til sidens hovedinnhold

El Winlove fra Toten stiller ut i Galleri EKG

Innsendt

GULE BILER OG BEDRE TID EL WINLOVE 10.3-28.3.2021

Ell Puppet (Ep) dukket første gang opp i Brighton.

Året var 2009 og jeg var midt i kunst-utdanninga ved universitetet i byen.

Jeg forsto allerede mens jeg strikket henne at dette er mitt alter-ego. Men selv om vi tenker likt, hun og jeg, er hun frekkere og mere uredd enn meg. For utstillinga her på Hamar har hennes rolle vært å posere i tegneserie- maleriene, lage titlene på alle mine verker, dytte i ulike retninger når det gjelder det male-tekniske, og ikke minst har hun hovedrollen i filmen: Occupation 2020.

Filmen prøver å gripe stemninger og melankoli som hersket i det vanskelige Korona-året, og transformere dette inn i et hundretalls animasjons-rammer.

Jeg kaller de lerrets-tepper, maleriene som er malt på lerrets- og tøystykke-rester. Jeg synes de er kule og robuste der de henger, og det føles fint å kunne bidra til gjenbruk også i kunstens verden. Deres misjon i denne utstillingen er å materialisere noe av filmens innhold.

Når jeg nå ser på utstillingen under ett, skjønner jeg at alle mine verk er melankolske. På en eller annen måte handler de om tilbakeblikk på en verden som kanskje var bedre. (- Derav tittelen, kommenterer Ep.)

Kommentarer til denne saken