Ektepar i 70–årene skadet i ulykke - tilstanden er stabil

SMELL: I rundkjøringen på Kirkeby smalt tre biler sammen tirsdag ettermiddag.

SMELL: I rundkjøringen på Kirkeby smalt tre biler sammen tirsdag ettermiddag. Foto:

Tre personer ble sendt til sykehuset etter at to personbiler og en varebil var involvert i en alvorlig ulykke i rundkjøringa på Kirkeby i Gjøvik tirsdag.

DEL

Det var i 12.45–tida det smalt i rundkjøringa på Kirkeby. Ifølge innsatsleder Ulf Sørumgård i Innlandet politidistrikt har to biler frontkollidert i rundkjøringa ved Kaspergården. Også en tredje bil ble involvert.

De første opplysningene etter ulykken gikk på at en person skal ha blitt hardt skadet og skal ha sittet fastklemt en periode.

– Alle tre er innlagt til observasjon. Ingen skal være livstruende skadet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset Innlandet.

Førerkortbeslag

Ifølge operasjonsleder Kjartan Waage skal det har vært til sammen fire, kanskje fem, personer i de tre bilene. Alle er lokale.

– I den ene bilen satt et ektepar i 70-årene. De er lagt inn på sykehuset. Vi har ikke kunnet avhøre dem, sier Waage til OA.

En mann i midten av 60-årene er også lagt inn på sykehuset.

– Politiet har tatt beslag i førerkortet, men fører har ikke samtykket i beslaget. Det er rutinemessig tatt blodprøve, sier Waage, som opplyser at også politiet har fått forklart at den ene bilen skal ha kommet kjørende i stor fart inn i rundkjøringen.

En mann i midten av 20-årene som kjørte varebilen, skal ikke ha blitt skadet i ulykken.

Manuell dirigering

Det oppsto lange køer på Kirkeby som følge av ulykken.

Kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppen fra Statens vegvesen jobbet på stedet utover ettermiddagen for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

Veien var i en periode stengt i begge retninger, men vegen var delvis stengt i flere perioder. I 18.15–tida var vegen ryddet og åpnet for normal trafikk.

Tips Oss
TLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

Artikkeltags