Ektemannen pågrepet i dag: Anne-Elisabeth Hagen skulle få hyttetomt på Biri hvis de ble skilt

GJØVIK OG JAREN: Tom Hagen er fra Jaren, der han vokste opp i en stor søskenflokk. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

GJØVIK OG JAREN: Tom Hagen er fra Jaren, der han vokste opp i en stor søskenflokk. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

Ekteskapspakten mellom den nå drapssiktede ektemannen og Anne-Elisabeth Hagen viser at hun blant annet skulle få en hyttetomt på Biri ved en eventuell skilsmisse.

DEL

Det er NRK og VG som blant annet melder dette tirsdag, samme dag som Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone.

Ifølge ektepakten fra 1987 NRK og VG har tilgang til hadde ekteparet delvis særeie.

Hyttetomt på Biri

Ifølge den eide Tom Hagen hovedvekten av eiendeler og formue som særeie og alle hans firmaer og aksjeposter står i hans navn. Ann-Elisabeth hadde altså ikke rett på noe av formuen til ektemannen dersom de hadde blitt skilt.

I tillegg til hyttetomta i det som tidligere het Biri kommune skulle Anne-Elisabeth få 200.000 kroner i gave fra Tom Hagen og en Citroën BX 14 RE, eller bil av tilsvarende standard.

VG har lagt ektepakten fram for advokat Mette Yvonne Larsen, som blant annet har jobbet med skilsmisser. Hun mener ektepakten mellom Tom Hagen og kona har flere urimelige trekk.

– Dersom hun har forsøkt å angripe denne ektepakten i forbindelse med at hun ønsket skilsmisse, så ville ektemannen blitt flådd av en domstol, sier Larsen til VG.

Svært skjevt

Hun mener ektepaktene framstår som svært skjeve i Tom Hagens favør.

– Særlig overføringen av deres felles bolig til hans særeie framstår som en transaksjon som kan omstøtes eller settes til side, sier hun.

Ifølge VGs opplysninger deler politiets jurister langt på vei denne oppfatningen.

Tom Hagen er fra Jaren, der han vokste opp i en stor søskenflokk. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

Hun jobbet som hjelpepleier på Gran sykehjem, og var også ledsager i ambulansetjenesten mens de bodde i Gran.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken