Gå til sidens hovedinnhold

Eirik storspilte i Bamsekampen: - Motivert av at inntektene går til barnekreftsaken

Artikkelen er over 1 år gammel

Eirik Myhre Slåsletten (24) sørget for at isflaten i Fjellhallen ble fylt med bamser da han scoret Gjøvik Hockeys første mål i 5-0-seieren mot Tønsberg.

Drøye fem minutter ut i første periode satte han inn 1-0 til Gjøvik Hockey. Da kastet tilskuerne bamser ut på isen. Som et symbol på at de søttet Bamsekampen hvor inntektene gikk Barnekreftsaken.

- Kreftkampen er en viktig kamp. Viktigere enn de kampene som utkjempes på isen. Det var kjempegøy å lykkes både med å scoret målet som utløste bamsekastingen og bli stående med fire målpoeng, sa Eirik Myhre Slåsletten.

Fire målpoeng

Myhre Slåsletten avsluttet også målfesten med en lekker 5-0-scoring i kampens siste minutt. Mellom hans to scoringer hadde han assist på 2-0-målet til Amund Kjeverud Nyland i første periode og Morgan Mathisens 3-0-mål i midtperioden. 4-0 kom på dagens vakreste skudd da Simen Hoel Johannessen klinket pucken i krysset tidlig i siste periode.

- Kampen var ujevn i kvalitet. Vi fikk tidlig kontroll og er fornøyd med 5-0. Selv om kvaliteten varierte mye i denne kampen, sa Myhre Slåsletten.

Ingen stor kamp

Tønsberg kom til Fjellhallen med en redusert tropp. De har sju spillere på skadelisten og ender i kvalik om å beholde plassen. Gjøvik Hockey slapp likevel gjestene til unødvendig mange skudd og sjanser, men en glimrende Ville Mattila i mål sørget for at mye slurv av hjemmelaget i, en høyst ordinær kamp rent spillemessig, ikke endte i baklengsmål. Tønsberg vant nemlig skuddstatistikken 35-32 selv om de var et svakt lag.

- Spillemessig ble det ingen "høydare". Det ble vel en dårlig kamp med variert kvalitet. Det er ikke vår styrke å møte svakere lag hvor vi må styre spillet, men 5-0 er et greit resultat, sa trener Patrik Bäärnhielm.

Tøffere søndag

Søndag venter langt tøffere motstand hjemme i Fjellhallen. Den kampen kan også sørge for at Gjøvik Hockey passere Haugesund på tabellen med seier. I tillegg til Haugesund møter Gjøvik Hockey Tønsberg borte

- Vi har forberedt oss på to kamper denne helgen. Nå er halve jobben gjort. Vi har mål om å vinne begge, men vet det blir tøffere mot Haugesund. Det blir en viktig kamp, for vi vil være foran dem på tabellen når sesongen er over, sa Eirik Myhre Slåsletten etter å ha levert fire målpoeng og en god kamp mot Tønsberg.

Ps! 448 tilskuere var et meget pent tilskuertall i en kamp mellom nummer seks og åtte på tabellen. Søndag avsluttes hjemmesesongen med kamp ¨mot Haugesund. Den vises på OA-TV fra klokken 13.30.

Fakta

Gjøvik Hockey - Tønsberg 5-0 (2-0, 1-0 og 2-0)

1. periode: 1-0 (5.19 Eirik Myhre Slåsletten (Even Langdalen), 2-0 (9.47) Amund Kjeverud Nyland (Myhre Slåsletten/Langdalen)

2. periode: 3-0 (28.04) Morgan Mathisen (Langdalen/Myhre Slåsletten)

3. periode: 4-0 (43.07) Simen Hoel Johannessen (Joakim Eriksson Rostad), 5-0 Myhre Slåsletten (Ulrik Løvdal)

Gjøvik Hockeys beste: Eirik Myhre Slåsletten og Ville Mattila

Tønsbergs beste: Andreas Egedius og Szymon Oberc

Skuddstatistikk: 32-35

Utvisninger: Gjøvik Hockey 4x2 min. og Tønsberg 4x2 min.

Tilskuere: 448

Dommer: Kenneth Rosenlund

Kommentarer til denne saken