Opplevelser i fleng på Eiktunet til helga

IVRIGE ARRANGØRER: fra venstre, Mette Finstad, Evald Fredholm, Marit Johanne Aashaug, Heidi Froknestad, Siri Syvrud, Morten Rühmann og Stein Villa.

IVRIGE ARRANGØRER: fra venstre, Mette Finstad, Evald Fredholm, Marit Johanne Aashaug, Heidi Froknestad, Siri Syvrud, Morten Rühmann og Stein Villa. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Naturens dag kommende søndag på Eiktunet, blir mer innholdsrik og kompakt enn før.

DEL

– Natursti, drilloppvisning, musikk, ridning, klatring, frisbeegolf og fisking i tjernet er bare noen av svært mange aktiviter, opplyser Heidi Froknestad fra Mjøsmuseet. Kafeen er åpen hele dagen. Alle som deltar på naturstien har dessuten sjansen til å vinne premier helt til slutt.

Den svært populære familiedagen på Eiktunet i mai er blitt bare mer og mer populær. De som står i bresjen for dagens naturdag husker ikke lenger når denne dagen startet, men Marit Johanne Aashaug fra husflidslaget forteller at det må være mer enn førti år siden første gang. Evald Fredheim fra Mjøsmuseet følger opp med å fortelle at det hele startet som en skogbrukets dag, med orientering om planter og skogplanting.

Årets Naturens dag blir arrangert av Mjøsmuseet og Gjøvik kommune i samarbeid med lokale lag og foreninger. Hele 15 lag og foreninger vil bidra med sine poster og aktiviteter rundt ei opplagt løype og natursti.

Årets natursti som starter ved inngangen på Eiktunet er lett framkommelig for både barnevogn og rullestol. Den tar i bruk hele museumsområde og er cirka en og en halv kilometer lang. Her finnes veldig mye spennende og se og å prøve ut.

Artikkeltags