Ola Moe kritiserer Fylkesmannen og stenger dørene til Eidsbugarden

Ola Moe og Marte Lerkelund foran Eidsbugarden. Eier Ola Moe har besluttet  legge ned driften av Eidsbugarden hotell etter sesongen 2018.

Ola Moe og Marte Lerkelund foran Eidsbugarden. Eier Ola Moe har besluttet legge ned driften av Eidsbugarden hotell etter sesongen 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Eier Ola Moe har besluttet å legge ned driften av Eidsbugarden hotell etter sesongen 2018.

DEL

Det opplyser han i en pressemelding.

Gjøvik-investor Ola Moe eier flere hoteller, blant dem Eidsbugarden i Vang i Valdres. Nå legger han altså ned driften, etter at han fikk nei av Fylkesmannen til søknaden om «en stor oppgradering med til dels ny bygningsmasse».

«Fylkesmannens «innspill» til Vang kommune setter derved punktum for driften ved Eidsbugarden, stikk i strid med deres «råd» og er vel derved et godt bevis på at kompetansen på slik «rådgivning» ikke er tilstede, skriver Moe blant annet i pressemeldingen.

OA har foreløpig ikke kommet i kontakt med Moe.

Her er pressemeldingen i sin helhet:

«Hotellet har med sine 150 år etterhvert store vedlikeholdsmessige utfordringer og det er på tide med en totalrenovering. 

Det har lenge vært planlagt en stor oppgradering med til dels ny bygningsmasse. I den anledning har nytt bygg blitt omsøkt og godkjent innenfor eksisterende reguleringsplan.For å løfte hele prosjektet økonomisk har Eidsbugarden hotell vært avhengig av å omdisponere noe av arealet til fritidsformål. Dette har ikke blitt akseptert av kommunen etter innspill fra Fylkesmannen. Da det er nødvendig med investeringer på flere hundre millioner, noe som ikke er mulig å finansiere over ordinær drift, er da eneste alternativ å legge ned driften. Vi takker imidlertid de involverte i Vang kommune, herunder ordfører, som har forsøkt å hjelpe oss for å få prosjektet gjennomført slik at hotellet kunne fortsatt driften. 

Vi opplever det som paradoksalt at Fylkesmannen gir følgende «råd» om hvordan driften skal organiseres: «Å omdisponere arealet vil gje mindre moglegheiter for utvikling av bedrifta med varme senger seinare – dersom trenden ein ser i dag skulle snu.» Vi setter spørsmålstegn ved hvor kvalifisert Fylkesmannens saksbehandlere er til å gi råd om hvordan Eidsbugarden hotell bør drives. Fylkesmannens «innspill» til Vang kommune setter derved punktum for driften ved Eidsbugarden, stikk i strid med deres «råd» og er vel derved et godt bevis på at kompetansen på slik «rådgivning» ikke er tilstede. 

Etter endt sesong 2018 stenges derfor hotellet på ubestemt tid. 

Vi beklager avgjørelsen og at eiendommen nå blir stengt for offentligheten. Eiendommen vil fortsatt være eid av oss og vil ikke bli lagt ut for salg og videre bruk er ikke endelig avgjort. 

I vårt foreløpig siste og 150ende driftsår skal vi holde samme høye kvalitet og gjestfrihet, så vi ønsker gamle og nye gjester velkommen!»
 

Artikkeltags