I år er det 32 år siden Levi Henriksen ga ut sitt første album «Greetings from Stuckville» med Heart of Mary. Bandet er nå i gang med å spille inn sitt fjerde album, men aller først er sjefsideolog, Levi Henriksen, aktuell med en diktplate basert på fjorårets lyrikksamling «Som skyene skygger snøen».

Plata er laget sammen med Babylon Badlands produsent, Henrik Maarud, og har tittelen «Alt det som ikke er lyd» og multiinstrumentalist Stian Carstensen er en av musikerne. I oktober kommer Henriksen også ut med sin 29 bok «12 ord fra Oskar Maier». En frittstående oppfølger til «Her hos de levende», Henriksens roman om sin far fra 2017. Levi Henriksen & Babylon Badlands er også for fullt tilbake på livefronten, og vil i løpet av året slippe en vinylsingle som en forsmak på det kommende albumet.

Levi Henriksen & Babylon Badlands høstet strålende kritikk for sitt tredje album «De utålmodige av hjertet», som kom i 2019 og som bandet skulle ha turnert med våren 2020.

Landets mest kjente musikkblogger Erik Valebrokk skrev: «Levi Henriksen har hjertet fullt av rock’n’roll, og herjer på sin siste plate», og ga albumet terningkast seks. Åge Aleksandersen-biograf og journalist i Adresseavisen, Ole Jacob Hoel supplerte: «Det som lenge var for en hobby å regne, har i løpet av de siste par årene blitt en parallell karriere, og nå er kvaliteten så høy at det er på tide at Levi blir anerkjent som en av våre sentrale låtskriver og artister». Her fikk plata terningkast fem. Det samme som i Dagsavisen der Geir Rakvaag slår fast: «Levi Henriksen gir ut et sterkt personlig album, som gjør det enda mer klart at han er en like god sanger og låtskriver som forfatter».

Live er bandet både energisk bredbeint rock og nedpå nesten spirituelle bekjennelser, preget av en historiefortelling som få gjør bedre i Norge.

For en konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og bandet prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå. I 2018 ble frontmannen Levi Henriksen tildelt Vidar Sandbecks kulturpris, og samme år ble han nominert til Edvard-prisen som beste tekstforfatter.

Levi Henriksen & Babylon Badlands er:

Levi Henriksen, sang og gitar.

Finn Lilleseth, trommer og sang.

Morten Andreassen, bass og sang.

Anders Bøhnsdalen, gitar og sang.

Kenneth Bjørdal, tangenter og sang.

Denne konserten må du få med deg

Konserten er lørdag 6. november 2021 kl. 15.00 på Gregers Live Hamar