Eftasblues med Skage

Lørdag den 27. november 2021

kl. 15.00 på Gregers Live Hamar

DØRENE ÅPNER KL. 14.00

Arne Skage var og besøkte Hamar Bluesklubb senest i juni i år. med stor suksess sammen med Reidar Larsen

Arne er en veteran innen blues/roots/americana miljøet i Norge. Som musiker fra (Rita & Frank) Eriksens storhetstid til 30 år som blueskonge pianist og Reidar Larsens høyre hånd har Skages distinkte slidegitar vært å høre på hits og scener siden 1990.

I februar 2021 ga Arne ut sitt debutalbum som soloartist, han kaller albumet, som er innspilt i New Orleans, for «Procrastination Blues» – og første ordet i tittelen betyr altså «utsettelse». Han har brukt 20 musikere på platen, flere av dem kommer fra New Orleans, Louisiana, USA. Av musikerne han har med seg til Hamar var Tor Einar Bekken med på Tuba og Atle Rakvåg på bass med. Etter å ha medvirket på over 70 plateproduksjoner for andre artister. Platen har fått gode kritikker i inn og utland med bla. femmer terninger i Stavanger Aftenblad, Nettavisen, NRK og Bluesnews. Bluesblast magazine (US) og Blues in the South Magazine (UK) var og raus med superlativene.

Skage har i forskjellige prosjekter samarbeidet med en rekke toppmusikere opp gjennom årene; navn som Roy Rogers, George Porter Jr, Doug Belote, John Papa Gros, John Mooney, Terence Higgins, Johnny Vidacovich, Cyril Neville for å nevne noen. Som Produsent har han blant annet gjort 2 plater med Myrull, og 2 med Joe Rusi inkl spellemannsnominerte “who i am“ i 2015, og 1/3 av Daniel Eriksens spellemannsvinner “Barefoot amongst scarecrows” fra 2020.

Repertoaret er basert rundt eget materiale fra solodebut platen “Procrastination Blues” samt en god dose med New Orleans gullkorn fra Allen Toussaint, Earl King, Baby Dodds ispedd litt Taj Mahal og Little Feat Som Bluesnews skrev om platen “Ingen artist eller band i Norge gjør musikk som dette Arne trekker opp her”

I bandet som kommer til Hamar Bluesklubb har Arne Skage med seg:

Stene Osmundsen-trommer. Han er/har vært medlem av The September When ,Mods, Leif & Kompisane, Ingenting, Karianne Arntzen Band, Vindrosa, Nadirsenit, Bijouterrible, Sir Plus og Jimi Hendrix tribute-bandet Lord of the strings. Han har også deltatt på utgivelser med artister som Anne Grete Preus Svein Tang Wa , Rita og Frank Eriksen, Peter Nordberg og Espen Hana

Atle Rakvåg – bass. Han er mest kjent som bassist i J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters, samt The show must go on, queen tributeshowet til Åge Sten Nilsen. Han har også spilt bass i Johns Quijote siden 1996 og har spilt på John Ivar Byes sine soloalbum i tillegg. Han har også spilt for artister som Vidar Busk, Ingvar Hovland, Asbjørn Stokkeland, Maria Mena, Kari Bremnes, Liz Tove Vespestad, Jan Dahlen, Skykaprer, Terje Tysland, Harald Thune, Vestlandsfanden, Finn Coren, Tiger City Jukes, De Press og Åge Sten Nilsen

Dr. Bekken- piano og accordion. Tor Einar Bekken, bedre kjent som Dr. Bekken, er pianist, komponist og entertainer – og en veteran og stayer på den norske bluesscenen. Han har hovedfag i musikk med en avhandling på New Orleans’ pianotradisjon, og har med utgangspunkt i dette skapt et eget uttrykk som gjerne mikser både jazz-, blues- og boogie woogie-tradisjoner. Dr. Bekken er også en lyrisk balladetolker og er heller ikke redd for å blande folkemusikk inn i musikken. I fjor ble han tildelt hedersprisen under Notodden Blues Festival. Bekken har opptrådt på store festivaler i Norge og resten av Europa, både som solist og som musiker for utenlandske artister. Her hjemme har han de siste årene særlig samarbeidet med munnspilleren Richard Gjems, men han dukker også ofte opp i andre konstellasjoner. Som med Torgeir Baadsvik fra Trondheimsbandet Madcap Flyers.

Dette er en knippe musikkveteraner du må få med deg.

Sted: Gregers Live, Hamar Arrangør: Hamar Bluesklubb, www.hamarbluesklubb.no