Like før klokken 07 fredag morgen meldte Innlandet politidistrikt på Twitter at tre biler var involvert i en kollisjon på Mjøsbrua. Som følge av kollisjonen ble E6 sperret i begge retninger.

Politiet beskriver store materielle skader, men kun meldinger om mindre smerter hos de involverte personene.

– Det jeg kan si er at det er delvis kaos og mange biler involvert. En lastebil skal ha mistet hjul, og den var nok ikke årsaken til ulykken, men trolig medvirkende. Det er minst tre biler involvert i kollisjonen, opplyser Rune Vegard Huuse hos politiets operasjonssentral til OA klokka 08.

For få dager siden var også Mjøsbrua stengt etter en ulykke. Da mistet et vogntog is fra taket, som traff en møtende personbil i fronten.

Klokken 08.44 opplyser politiet på Twitter at alle kjøretøy er hentet av bilberging, og at veien er åpnet for øvrig trafikk.

– Sak opprettes, skriver politiet.

Lastebil med trøbbel

Problemene begynte tidlig fredag morgen, da en lastebil fikk problemer på Mjøsbrua. Lastebilen trengte berging, og som følge av det ble kjørefeltet mot Moelv stengt.

Kort tid senere meldte politiet om flere mindre sammenstøt på brua. Og etter hvert ett større.

– Hastigheten er for høy, avpass farten etter forholdene, tvitret politiet, som da også reiste ut til stedet

Kort tid senere kunne de melde om kollisjonen med de tre bilene. Politiet meldte samtidig om en stor mengde trafikkmeldinger over hele fylket.

Lange køer

Det var lange køer på og rundt Mjøsbrua som følge av kollisjonen, som oppsto i den aller viktigste morgenrush-perioden mellom 07 og 08.

Ifølge et vitne OA har snakket med, ble lastebilen stående nærmere Biri-siden av brua, mens de tre bilene står lenger mot Moelv.

Ved 08-tiden var ett felt åpent på brua, og trafikken ble dirigert forbi.

– Vi forsøker å få berger ut dit for å rydde veien, sier Huuse hos politiet til OA klokka 08.