Gå til sidens hovedinnhold

E16 Røstetunnelen åpner tidligere enn ventet

Artikkelen er over 2 år gammel

Åpnes igjen for trafikk allerede 8. februar.

I en pressemelding fra Statens vegvesen komme det frem at arbeidet med å skifte utstyr har gått raskt, og at de tar sikte på å åpne tunnelen 12 dager tidligere enn først antatt.

Røstetunnelen ble stengt 2. januar i forbindelse med at Statens vegvesen skifter ut ventilasjonssystemer, belysning og annet nødvendig utstyr som hadde oppnådd maksimal levetid.

– Prosjektet har ikke støtt på uventede problemer eller komplikasjoner i tunnelen, og vi kan derfor sette på trafikken igjen fredag 8. februar, sier prosjektleder Anders Sveen.

Rett på neste

Prosjektlederen forteller at samme dag som Røstetunnelen åpner, vi entreprenøren begynne å arbeide i rv. 4 Gruatunnelen. Den vil da være stengt på grunn av omfattende vedlikehold fra 8. februar til ca. 8. mars.

Omkjøringen blir også i denne perioden fv. 16 om Grua for alle kjøretøy unntatt modulvogntog og kjøretøy som er høyere enn 3,80 meter. De som ikke kommer fram på fv. 16, må kjøre E16 Roa-Gardermoen-Oslo, eller E16 Roa-Jevnaker-Sandvika.

– Det er viktig at de som kjører vogntog som er for høye eller for lange til å komme gjennom jernbaneundergangen på Grua, overholder gjennomkjøringsforbudet. Mens Røstetunnelen har vært stengt, har vi hatt problemer med at store biler har prøvd å komme gjennom undergangen, og har kjørt seg fast eller måttet snu. Dette kan være farlig, og det skaper unødig kø, sier prosjektleder Anders Sveen.

Kommentarer til denne saken