«Ulvehunden» Rino dukket opp etter 11 dager på rømmen: – Helt fantastisk!

TIL RETTE: Rino kom til rette etter 11 dager på rømmen. Her har eieren Thonas Aaron Lund nettopp møtt hunden igjen i Brandbu.

TIL RETTE: Rino kom til rette etter 11 dager på rømmen. Her har eieren Thonas Aaron Lund nettopp møtt hunden igjen i Brandbu. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eieren trodde han aldri fikk se hunden sin igjen, men torsdag kom gladmeldingen.

DEL

– Jeg reiste til Brandbu så raskt jeg kunne, sier en lykkelig hundeeier til OA torsdag kveld.

Da hadde Thomas Aaron Lund nettopp kommet hjem med hunden som forsvant i Snertingdal for 11 dager siden.

Åtte mil unna

Rundt åtte mil unna, i luftlinje, ble blandingshunden gjenforent med eieren.

– Han var sliten, medtatt og blitt mye tynnere, men hadde ingen sår eller skavanker. Nå ligger han og sover, forteller Lund til OA.

Det var en mulig ulveobservasjon i Snertingdal som førte til at Lund kom på banen for to uker siden. Han var nemlig ganske sikker på at det var ulveliknende Rino som var sett. Hunden forsvant nemlig i samme område samme dag.

Logret

– Det var et jaktlag på Hadeland som oppdaget Rino. En av dem hadde ham på kornet, men så at det var en hund. Han hadde hørt historien fra Snertingdal og ved hjelp av diverse Facebook-grupper og en etterlysning i OA kom de etter hvert i kontakt med samboeren min, sier Lund.

– Han begynte å logre da jeg ropte navnet hans. Så fikk han litt mat før vi reiste hjem, sier den glade hundeeieren fra Gjøvik.

Lund ønsker å rette en takk til disse:

«Gunn Merete Bergli og Anne Karin Bredesen for å være med på søk og aldri gi opp. Carina Gry Johansen for å være på pletten med en gang og hun snille dama som bodde på halvøya. Hjertegruppa for bortkomne hunder og hele letegruppa for Rino. Alle som har vært med på søk.»

– For et engasjement, slår Lund fast.

Artikkeltags