Gå til sidens hovedinnhold

Du bør velge å bruke stemmeretten

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvilke type valg tar du i 2019? Du bør velge å bruke stemmeretten!

Vi har alle et valg sies det, og de aller fleste av oss tar små og store valg flere ganger om dagen. noen må vi ta, andre utsetter vi og noen velger vi simpelthen bare la være å ta. For deg som er så heldig å være stemmeberettiget nærmer det seg nå et svært viktig valg. Et valg som får konsekvenser for deg hver eneste dag de neste fire årene! Tør du å la være?

Fagforbundet Nordre Land ber sine medlemmer innstendig om å ta et valg. Vi oppfordrer deg til å lese partienes program, ta en prat med en kandidat eller to for å finne svar på det du lurer på og de sakene som vil ha størst innvirkning på din hverdag og ditt liv. Men tenk også på hva som er viktig for dine nærmeste, dine venner og naboer, ja alle som bor i Nordre Land Kommune.

Spørsmålet om hva som er viktigst i et valg har like mange svar som det antallet mennesker du spør.
Så hvordan skal man kunne ta et valg?

Vi i Fagforbundet har lang tradisjon for å engasjere oss i valgkamp - både i lokalvalg og stortingsvalg. Vi jobber for å gjøre lønn, rettigheter og rammebetingelser best mulig for våre medlemmer. Og siden arbeidslivet påvirkes av politikk, betyr det mye hvem som styrer.

Ja til bedre velferd.
Fagforbundet vil løfte kvaliteten på tjenester som barnehage, skole, eldreomsorg og tekniske tjenester. Vi vil sørge for god bemanning og styrke de ansattes kompetanse.

Nei til profitt i velferden.
Fagforbundet vil at fellesskapets penger skal gi gode velferdstjenester til innbyggerne, ikke profitt til kommersielle selskaper. Derfor jobber Fagforbundet imot privatisering og konkurranseutsetting i kommunene. Fagforbundet sier nei til profitt i alle offentlig finansierte tjenester.

Gi oss trygge jobber.
Fagforbundet jobber for hele, faste stillinger i kommuner og fylkeskommuner. Vi vil kjempe mot bruk av midlertidige ansettelser og løsarbeidere. Kommunene må bidra til å stoppe sosial dumping og arbeidslivs-kriminalitet.

Fellesskapet i kommunen.
I hverdagen trenger vi gode barnehager og skoler, vi trenger nok plasser og boliger innen helse/omsorg. Vi trenger et rikt kulturtilbud og levende bygder. Vi trenger at både arbeidsplassene og tjenestene våre fremstår som attraktive slik at flere får lyst til å søke jobber og bo her.

Mange av Fagforbundets medlemmer har kommunen som arbeidsgiver, og blir direkte påvirket av hvilke partier som bestemmer. I kommunevalget velger de på mange måter også sjefen sin. Derfor vil vi oppfordre deg til å bruke stemmeretten din!
Ikke sitt hjemme! Benytt deg av gaven det er å få lov å stemme. Ta et valg, ta et valg for framtida!
Godt valg!

Kommentarer til denne saken