På Gjøvik merkes også prisnedgangen tirsdag formiddag. Men, tross kraftig nedgang, står pumpene stort sett tomme for folk som ønsker å fylle.

Prisforskjeller på Gjøvik

Hos Shell Express på Østre Totenveg var dieselprisen på 20 kroner og 45 øre tirsdag formiddag, mens bensinprisen lå på krona dyrere.

Like borte i veien hos YX 7-Eleven var prisen kun 20 øre dyrere for både diesel og bensin.Selv om prisene har sunket den siste tiden er det forskjeller fra stasjon til stasjon i distriktet.

Velger du å fylle på Esso Gjøvik hadde det kostet deg nesten fire kroner mer for literprisen i forhold til de andre stasjonene tirsdag før prisene nok en gang ble oppjustert noe.

Stasjoner som Circle K og YX 7-Eleven Mjøsstranda lå på drøyt 24 kroner den samme tiden.

Dyrere enn på samme tid i fjor

Mandag ettermiddag er drivstoffprisene flere steder i landet igjen under 20 kroner per liter, skriver Nettavisen.

Sammenlignet med de rekordhøye nivåene før sommeren er det en nedgang på mer enn sju kroner literen.

Men drivstoffprisen er likevel mye høyere enn samme tid i fjor. Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) kostet en liter bensin for ett år siden 17,15 kroner, og diesel 15,76 kroner per liter.

Prisnedgangen kan blant annet ses i sammenheng med at innkjøpsprisen på drivstoff, og oljeprisen i august har ligget under de nivåene vi har sett tidligere i år.

Også kronekurs, moms, CO2-avgifter og lokal konkurranse er med på å påvirke prisen.

Østlandet billigst

Østlandet er ett av områdene som hadde det billigste drivstoffet mandag.

Til Nettavisen opplyser kommunikasjonssjef i Circle K, Knut Hilmar Hansen, at de har sett nedadgående trend på innkjøpspriser denne sommeren.

Mandag skal Slependen og Sandvika ha vært blant de stedene på Østlandet med billigst diesel- og bensinpriser. Prisene skal ha vært under 20 kroner for literen, skriver Nettavisen.