Drektige dyr har bedre vern enn gravide kvinner

FORBUD: – Det er forbudt ved norsk lov å frakte storfe de siste ukene før forventet kalving. Gravide kvinner, derimot, må belage seg på reisevirksomhet helt fram til fødselen er i gang, skriver artikkelforfatteren.

FORBUD: – Det er forbudt ved norsk lov å frakte storfe de siste ukene før forventet kalving. Gravide kvinner, derimot, må belage seg på reisevirksomhet helt fram til fødselen er i gang, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Føden på Gjøvik sykehus feriestenges. Det fødes for få barn i Norge. Hvorfor? Det er nok mye en kan ta fatt i, men her er kanskje en ting en bør se nærmere på.

På grunn av kapasitetsproblemer, i forbindelse med ferieavvikling, blir fødeavdelingen på Gjøvik sykehus stengt i flere uker. De fødende blir henvist til Lillehammer. Er det kapasitet nok der?

Fødestuene som var i distriktene i Oppland er nedlagt. Ikke alle gravide i Oppland bor nær Gjøvik og har lang nok vei dit. Nå blir det enda lengre. På et åpent møte vi arrangerte i Fagernes, før fødestua der ble nedlagt, fikk vi høre hvordan det var å ligge fastspent på en båre, med sterke rier, på glatt vei og med mannen i bil bak. Det var lite tilfredstillende.

Det er forbudt ved norsk lov å frakte storfe de siste ukene før forventet kalving. Gravide kvinner, derimot, må belage seg på reisevirksomhet helt fram til fødselen er i gang.

Vi i Norges Kvinne- og familieforbund i Oppland er bekymret over situasjonen.

Heldigvis er det enda tid nok til å endre på dette, men det krever rask handling av de ansvarlige.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken