Rømt drapsmann skal ha fløyet til Oslo

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen skal ha fløyet fra Værnes til Gardermoen da han stakk av under en permisjon i går, ifølge opplysninger VG har fått. Avisen skriver at politiet sitter på opplysninger som tyder på at den forvaringsdømte 53-åringen dro videre til Oslo. Politiadvokat Anne Haave vil ikke bekrefte disse opplysningene.

Fire drept på sykehus

Fire personer er drept i en skyteepisode på et sykehus i Tulsa i den amerikanske delstaten Oklahoma. Gjerningsmannen drepte deretter seg selv, opplyser politiet.

Det er også meldt om flere sårede, men ikke oppgitt noe antall. Motivet for ugjerningen er uklart, men den uidentifiserte gjerningsmannen brukte både et håndvåpen og en rifle, uttaler visepolitisjef Eric Dalgleish.

Storbritannia sender rakettsystem til Ukraina

Storbritannia skal sende rakettsystemer av typen M270, som har en rekkevidde på opptil 80 kilometer, til Ukraina. Det opplyser den britiske forsvarsministeren Ben Wallace.

Britenes avgjørelse er tett koordinert med USAs beslutning tirsdag om å sende det amerikanske rakettsystemet Himars til Ukraina. Himars er en variant av samme system som Wallace nå har varslet at London skal sende til Ukraina. Ukrainske styrker skal få opplæring i bruk av systemet, opplyser regjeringen i London.

Personopplysninger åpent tilgjengelig

Elevvurderinger, barnevernsmeldinger og en omfattende adresseliste lå åpent tilgjengelig i nettskyløsningen til Rogaland fylkeskommune. Skyløsningen var knyttet til Microsoft365, som brukes av elever og ansatte, skriver Stavanger Aftenblad. Fylkeskommunen stengte tilgangen da avisen tok kontakt. De ser alvorlig på saken og har varslet Datatilsynet.

Casper Ruud klar for semifinale

Casper Ruud fikk tidvis svært tøff motstand av danske Holger Rune i Roland-Garros-kvartfinalen, men beholdt roen da det gjaldt og vant 3-1 i sett. Dermed er nordmannen klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering. Der venter den rutinerte kroaten Marin Cilic, som tidligere onsdag slo Andrej Rublev på rødgrusen i Paris.