Statsadvokaten anker frifinnelse i Roa-saken

Shell-stasjonen på Roa hvor to personer åpnet ild mot politiet i 2015. Nå anker statsadvokaten til Høyesterett etter at en 32 år gammel mann ble frikjent for drapsforsøk i lagmannsretten. Foto: Tore Meek / NTB scanpix scanpix

Shell-stasjonen på Roa hvor to personer åpnet ild mot politiet i 2015. Nå anker statsadvokaten til Høyesterett etter at en 32 år gammel mann ble frikjent for drapsforsøk i lagmannsretten. Foto: Tore Meek / NTB scanpix scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I desember i fjor ble en 32 år gammel mann frikjent for drapsforsøk i Eidsivating etter å ha løsnet skudd mot politiet. Nå anker statsadvokaten til Høyesterett.

Statsadvokat Thorbjørn Klundseter i Hedmark og Oppland statsadvokatembeter mener frifinnelsen er gjort på feil grunnlag av lagmannsretten, skriver Politiforum.

−Høyesterett behandler ikke anken med mindre saken har en prinsipiell betydning, eller at det fremstår som særlig viktig å få prøvd saken i Høyesterett. Vi mener begge disse momentene taler for at Høyesterett behandler vår anke, sier Klundseter, som anker både over lovanvendelsen og saksbehandlingen i lagmannsretten.

Den 32 år gamle tsjetsjeneren ble i juni i fjor funnet skyldig i drapsforsøk i Gjøvik tingrett og dømt til sju års fengsel. I lagmannsretten ble han i desember frifunnet for drapsforsøk, men dømt til to år og seks måneders fengsel for blant annet drapstrusler mot politiet og våpentyveri.

Det var i juni 2015 at 32-åringen og en mann til ble stoppet av en politipatrulje ved en bensinstasjon på Roa i Oppland. Bilen hadde falske skilter og mannen skjøt mot en polititjenestemann. Mannen ble selv skutt og skadd av politiet da han hevet pistolen mot tjenestemann nummer to i den dramatiske pågripelsen.

Artikkeltags