Vestoppland politidistrikt har satt i gang full etterforskning etter at en mann ble funnet drept på ei hytte i Gjøvik natt til lørdag.

Hytta ligger langs Mjøsa sør for Gjøvik sentrum, og forbipasserende har i hele dag kunnet se politiet jobbe med tekniske og taktiske undersøkelser på åstedet.

Fra Gjøvik-området

Det er ifølge politiadvokat Trine Hanssen en mann i 50-årene som er funnet død, og han er fra Gjøvik-området.

En mann er pågrepet og siktet for drap. Den drepte og den pågrepne er brødre, opplyser politiet i en pressemelding klokka 15.15.

- Vi har en viss formening om hva som har skjedd, men vil ikke si noe om det før videre etterforskning kaster lys over hendelsesforløpet, sier politiadvokat Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt.

Varslet selv om dødsfallet

Den pågrepne varslet selv politiet om dødsfallet i 03.17, og mannen har i hele dag sittet arrestert. Han har fått oppnevnt Ketil Myhre som advokat.

Avdøde vil bli sendt til obduksjon.

- Akkurat nå anser vi dette som et tragisk dødsfall, og så vil videre etterforskning kunne bidra til å kaste lys over hendelsesforløpet, uttalte Hanssen i pressemeldingen som ble sendt ut klokka 9.20 i formiddag.

Siktede vil vente med å avgi forklaring

Den siktedes forsvarer, advokat Ketil Myhre, sier hans klient har det tungt, og at han vil vente med avhør til søndag.

– Han har ikke avgitt noen forklaring annet enn at han har snakket med meg. Han er sliten og medtatt. Han ønsker å samarbeide med politiet, og han vil gi sin forklaring når han er i bedre form, sier Myhre til OA.

Både siktede og avdøde er "ukjente" for politiet.

Kripos har ifølge operasjonsleder Pål Erik Teigen ankommet Gjøvik for å bistå Vestoppland politidistrikt i etterforskningen.