Allerede etter 11 minutter ble hjemmelagets keeper Nima Hooshangi sendt av banen med rødt kort etter å ha felt siste spiller på vei gjennom. Utespilleren Tamirlan Magomadov stilte opp som keeper. Han var sjanseløs på straffesparket til FUVO senere i første omgang, men gjorde en god inntreden ellers. I en duell med FUVO spiller i andre omgang, der Magomadov er først, blir smellen så hard at han blir liggende nede og blir hentet av ambulanse. Så blir han og Raufoss straffet med straffe imot. Raufoss må sette inn keeper nummer 3 i kampen. FUVO scorer sikkert på straffa. Likevel kjemper Raufoss seg tilbake i kampen.

Feig spillestil

Hjemmelaget startet dårlig, men våknet etter utvisningen og kom bedre og bedre med i kampen. Spesielt andre omgangen var imponerende sterk etter at blant annet Andreas Østerud kom inn etter hvilen. Han og Håvard Solbakken Befringen gjorde flotte scoringer, det samme med Torjus Embergsrud Engebakken. Det var likevel blandede følelser etter kampen hos de to goalgetterne på grunn av tapet.

– Vi starter dårlig, så blir det bedre og bedre. Andre omgangen av oss er veldig sterk, sier de to lovende lokale goalgetterne. – Jeg synes at FUVO er feige i spillestilen etter hvilen. De har en spiller mer i over 80 minutter, sier Andreas Østerud.

– I pause hadde vi fokus på at dette klarer vi, alt er mulig og at vi bare må kjøre på, så vil sjansene og målene komme. Og det gjorde det jo, vi jobbet hardt og sto på til siste sekund, avslutter de to spillerne.

Ikke krise å rykke ned

Trener Kristoffer Vangen Lysgård hos Raufoss2 var ingen slagen mann etter kampen. – Vi gjør en dårlig start på kampen, men kommer oss bedre og bedre. Med en spiller mindre nesten hele kampen, er det en sterk prestasjon av oss, spesielt i andre omgangen. Vi kommer tilbake og utlikner. Da har vi kontroll på det til vi får straffesparket imot, og enda en keeper skadet, sier Vangen Lygård.

Med nok et tap, befester rekruttlaget til OBOSklubben posisjonen sin i bunn. – Det er ingen krise for oss å rykke ned. Nivået har blitt veldig bra i 4. divisjon, så det vil også være en fin spillerutviklingsarena. Det blir mindre reiseaktivitet også, men vi ønsker selvsagt å beholde plassen i 3. divisjon og vil jobbe hardt for det videre.

Vi har fokus på egen prestasjon og ikke dommeravgjørelser, oppsummerer Raufosstreneren.

Raufoss 2 gjorde en sterk prestasjon etter at FUVO åpnet best. Spesielt andre omgangen er veldig sterk. Andreas Østerud satte mer fart og sting på angrepet til hjemmelaget. Når Håvard Solbakken Befring også ble flyttet opp fra venstre vingback posisjon til spiss, ble det veldig bra. Kodjo Somesi viste også fram sine egenskaper i andre omgang.

På stillingen 3–4 til FUVO og få sekunder igjen å spille, flytter hjemmelaget opp hele laget på en dødballsituasjon, også keeperen. FUVO vinner ballen og slår en langpasning som snappes av toppscorer i FUVO, Preben Finstad Hemme, som bare kan løpe fritt mot et åpent mål og plassere den til en 3–5 seier.