Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnene flys ut av området

Artikkelen er over 5 år gammel

Røde Kors og politiet har siden i natt søkt etter tre kvinner som ikke kom tilbake til turisthytta Snøheim etter en tur til Snøhetta.På Twitter opplyste politiet i Gudbrandsdalen at luftambulansen måtte innstille søket i natt på grunn av dårlig flyvær.

Den alpine redningsgruppa nådde fram til de tre kvinnene fredag ettermiddag, og hjalp dem å klatre ned under Vesttoppen, melder Gudbrandsdalen Dagningen.

Nå flyr et helikopter de tre tilbake til turhytta, melder Gudbrandsdal Politiditrikt på twitter. Kvinnene er i god behold og ved godt mot.

Røde Kors har holdt kontakt med de tre kvinnene i området ved Vesttoppen, mens en alpin redningsgruppe ble sendt inn i området fredag formiddag.

Fjellvante

På twitter opplyste Hovedredningssentralen for Sør-Norge fredag formiddag at de uten hell forsøkte å nå området med helikopter fra Oppdal. Bedring i værforholdene gjorde det mulig å nærme seg kvinnene på Snøhetta. Dermed ble det mulig å lokalisere kvinnene, meldte NRK.

Kvinnene, som er i 40-åra, skal være fjellvante, melder melder NRK Hedmark og Oppland.

I Jotunheimen lette politiet i Sogn og Fjordane også etter en svensk mann i 40-åra, som ikke dukket opp igjen etter at han forlot Skogadalsbøen torsdag morgen. Han ble funnet i god behold i Lom, melder Hovedredningsetaten på twitter klokka 12.

Kommentarer til denne saken