Det viser en dom mot mannen fra Østre Innlandet tingrett.

I februar i fjor skal mannen i 50-årene ha holdt kjæresten sin innesperret i leiligheten fra fredag kveld til lørdag morgen og sparket, slått, bitt og tatt kvelertak på henne. Dette var før paret ble samboere.

Kvinnen skal ha forsøkt å komme seg unna, men mannen holdt henne tilbake i leiligheten. Han slo og sparket henne, dro henne opp trappa, delvis etter håret, truet med å drepe henne og brukte en pute over ansiktet hennes.

I politiforklaringer skal kvinnen ha forklart at hun trodde hun skulle dø.

Da politiet kom til huset lørdag morgen hadde tiltalte dratt fra stedet. Kvinnen hadde blod i munnviken, smerte i hodet og nakke og fortalte at hun hadde blitt sperret inne i huset.

Mishandling i nære relasjoner

Punktet som gjelder mishandling i nære relasjoner har foregått fra sommeren og fram til november 2020, da paret var blitt samboere.

Dommen viser at mannen jevnlig utsatte sin tidligere samboer for mishandling ved bruk av vold, trusler, kontrollerende, nedsettende og krenkende atferd.

Ved et tilfelle skal mannen ha slått kvinnen i ansiktet mens hun ventet på bussen. Det var et vitne til hendelsen.

Politiet var flere ganger i kontakt med kvinnen etter meldinger om bråk.

Mannen ble varetektsfengslet i flere måneder på grunn av fare for gjentakelse.

En samlet rett mener det er bevist at tiltalte har utført handlingene beskrevet i tiltalen, og legger til grunn en bevist periode av mishandling på fem måneder.

Dømt til fengsel

Mannen erkjente delvis straffskyld for frihetsberøvelse og grov kroppskrenkelse. Han erkjente også straffskyld for skadeverk, tyver, brudd på vegtrafikkloven og to av tre punkter som gjelder narkotikalovbrudd. Mannen har ikke erkjent straffskyld for de øvrige punktene.

Det er ikke kun grov kroppskrenkelse og vold i nære relasjoner mannen er dømt for. Han har også blitt dømt for å motarbeide rettsvesen i sammenheng med disse hendelsene. I tillegg er han blitt dømt for skadeverk, brudd på besøkelsesforbud, biltyveri, kjøring i ruspåvirket tilstand, narkotikabruk og fartsovertredelser.

Det er også fjerde gang mannen blir dømt for mishandling i nære relasjoner. Første gang var i 2009, deretter i 2011 og sist i 2016.

Han ble dømt på alle punkter til 2 år og ni måneder i fengsel. Mannen må også betale 100.000 i oppreisning til kvinnen.