Russen ber deg ha pengene klare

SAMLER INN TIL KREFTSAKEN: Rødrussen ved Dokka videregående skole tar et krafttak mor kreft. Foto: innsendt

SAMLER INN TIL KREFTSAKEN: Rødrussen ved Dokka videregående skole tar et krafttak mor kreft. Foto: innsendt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

«Krafttak mot kreft» blir gjennomført for 12. gang.

DEL

På selveste kvinnedagen, 8. mars, tar russen på Dokka videregående skole et krafttak mot kreft og tar med seg bøssene rundt omkring i Nordre Land kommune.

– Aksjonsdagen i Nordre Land er den 8. mars, men noen kommer også til å gå 7. og 9. mars. Målet er å begynne å gå klokken 17 og være ferdig rundt klokken 20, opplyser Tuva Viveka Henrikshaugen som er presseansvarlig for årets bøssebæring på Dokka videregående skole.

Årets tema er å leve med uhelbredelig kreft.

– I 2015 fikk 32.592 personer kreft og formålet med årets aksjon er å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Pengene fra årets innsamling går til forskning og gode tiltak for dem som er rammet av uhelbredelig kreft, og deres pårørende, får OA opplyst.

– Med uhelbredelig kreft mener vi de som har kreft som det i dag ikke finnes mer behandling for. Det ultimate målet for framtiden er at all kreft skal kunne helbredes, men i mellomtiden skal vi gjøre vårt slik at de som rammes kan få leve lenger og få det enda bedre mens de lever, opplyser Henrikshaugen.

Hun håper folk husker å ta ut penger til russen kommer på døra. Det vil også være mulig å betale via smarttelefonen.

– Kreft er noe som berører oss alle og rødrussen på Dokka ønsker å gjøre uhelbredelig levelig, sier Tuva Viveka Henrikshaugen.

Torsdag skal for øvrig Snertingdal Bygdekvinnelag og Vardal/Snertingdal Bygdeungdomslag samle inn penger til Kreftforeningen.

– Vi trenger din hjelp! Gi for livet – støtt Krafttak mot kreft, opppforere de.

Artikkeltags