Denne demensavdelingen bruker splitter ny teknologi

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Den nye demensavdelingen Soltun på Landmo omsorgs- og rehabiliteringssenter har 15 rom. Alle er utstyrt med splitter ny velferdsteknologi.

Beboerne flyttet inn på den nye avdelingen 16. desember. Tirsdag var det tid for offisiell åpning og snorklipping av ordfører Liv Solveig Alfstad.

– Vi er veldig glad for å få på plass disse plassene nå, slik at vi har dekning, og at vi har ressurser til å drifte dem. Det er krevende økonomisk, men dette ønsker vi å prioritere, sier ordfører Liv Solveig Alfstad.

Stor dag

Avdelingsleder på Soltun, Tine Pedersen, gir uttrykk for at det er en stor dag.

– Jeg synes vi har fått veldig mye på plass, selv om vi ikke er erfarne med tekologien ennå. Vi skal bruke tida nå framover, så skal dette bli veldig bra, sier Pedersen.

Enhetsleder for omsorg og rehabilitering i Nordre Land kommune, Audun Amdahl, synes dagen er en milepæl.

– Da jeg startet i denne jobben, var denne avdelingen den første saken jeg kom borti. Da var den til politisk behandling. Nå er avdelingen åpnet. Det er en stor dag, sier Amdahl.
Både han og Pedersen retter en stor takk til alle som har bidratt i en eller annen form for å få avdelingen realisert.

Vil videreutvikle

Det er bedriften EveryCare AS som har utviklet velferdsteknologien som er tatt i bruk på avdeling Soltun. Avdelingen er pilot i et samarbeidsprosjekt mellom Nordre Land kommune og EveryCare. Sistnevnte har en avtale med Innovasjon Norge.

– Prosjektet er grovt sett tredelt mellom disse tre partene, sier ingeniør i EveryCare, Arngrim Gjerdalen.

Han har ansvaret for programmering og utvikling av teknologien, og legger ikke skjul på at det har vært hard jobbing.

– Dette skal være så enkelt å bruke. Men å få ting til å bli enkle i bruk, det er ikke alltid enkelt. Dagen i dag gir en veldig god følelse og er en milepæl for oss, sier Gjerdalen.

Daglig leder i firmaet, Lene Økern, synes dagen er helt fantastisk, og synes det er artig å ha laget noe selv.

Gjerdalen og Økern mene samarbeidsprosjektet med kommunen og Innovasjon Norge har mye å bety for videre utvikling av bedriften.

– Vi satser på å videreutvikle dette framover, sier de.

Artikkeltags