Dødsfallet i Hov: Fire menn siktet i drapssak

John Eivind Melbye, politifaglig etterforskningsleder og Trine Hanssen, påtaleansvarlig i Innlandet politidistrikt på lørdagens pressekonferanse etter dødsfallet i Hov.

John Eivind Melbye, politifaglig etterforskningsleder og Trine Hanssen, påtaleansvarlig i Innlandet politidistrikt på lørdagens pressekonferanse etter dødsfallet i Hov. Foto:

Politiet i Innlandet fortalte på lørdagens pressekonferanse at de har startet drapsetterforsking etter dødfallet i Hov fredag kveld.

DEL

Se pressekonferansen i opptak lenger ned i saken.

- Vi har nå startet drapsetterforskning. Det er en prioritert sak, det krever mange ressurser og vi har satt et stort team på saken. Vi jobber ut i fra flere hypoteser, men har foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos, fortalte John Eivind Melbye, politifaglig etterforskningsleder i Innlandet politidistrikt.

Fredag kveld rykket store politistyrker ut til Hov Nordre, en bolig for pasienter med alvorlige rus- og psykiatrilidelser etter melding om en voldshendelse der en person mistet livet.

Roar Engelund (34) døde som følge av en grov voldshendelse.

Fire menn i avhør

Fire menn er pågrepet og siktet i saken. De sitter nå i avhør. Politiet vil på det nåværende tidspunkt ikke si noe om hva de fire er siktet for eller om de blir framstilt for varetekstfengling i løpet av helgen.

Politiet har igangsatt taktiske og tekniske etterforskningsskritt, men vil ikke si noe om hendelsesforløpet.

- Vi er ikke i mål, men jobber med å skaffe oss oversikt, sa Trine Hanssen, påtaleansvarlig i Innlandet politidistrikt.

Området rundt boligen i Hov vil være sperret av over helgen.

Den avdøde vil bli obdusert i løpet av helgen.


Under kan du se pressekonferansen i opptak.

Flere beslag

Det er gjort flere beslag i saken, men Melbye vil ikke si om det har noe med drapsvåpenet å gjøre. De vil heller ikke si noe om akkurat hvor drapet fant sted, skadeomfang eller hvem som meldte i fra om hendelsen.

Hanssen vil ikke si noe om relasjonen mellom de fire siktede annet enn at de har tilknytning til boligen.

De pårørende følges opp av kommunens kriseteam. Melbye forteller at politiet i samråd med de pårørende valgte å gå ut med navnet på den drepte allerde nå for å forhindre "prat på bygda".

Artikkeltags