Både Vipps, nettbank, mobilbank og minibank fra DNB vil være utilgjengelig fra natt til søndag og i flere timer. Det er en systemoppgradering som er årsaken.

Oppgraderingen og moderniseringen av bankens systemer gjør at flere av bankens tjenester stenges fra søndag klokken 01.00. Tjenestene vil være tilgjengelige igjen i «løpet av søndag morgen» uten at DNB kan si nøyaktig når.

Ifølge E24 vil bankkort fra DNB kunne brukes i butikker og i nettbutikker, men minibanker vil ikke fungere i perioden systemoppdateringen holder på.

DNBs systemleverandør Evry forklarer at de gjør omfattende modernisering av teknologien, noe som skal gi DNB og deres brukere bedre banktjenester, skriver E24.

DNB har slitt med ustabile systemer og nedetid for både nettbank og mobiltjenester flere ganger i 2016 og 2017, men ifølge systemleverandøren skal moderniseringen gi mer robuste og stabile tjenester, herunder utvidet kapasitet som gjør at man takler de økte volumene som forventes i tiden fremover.

Også i fjor stengte DNB en rekke tjenester i forbindelse med pinsen. Den gang var nettbanken stengt i 48 timer i forbindelse med flyttingen fra et datasenter til et annet.