– Vi gleder oss som bare det. Det blir artig å skulle bruke et skikkelig studio og få det mer profesjonelt. Vi håper nå på å nå ut til flere og at flere vil sette pris på litt folkelig humor og generelt tull og tøys, sier trioen.

Fredag 27. mai har de premiere på tredje sesong – denne gangen hos OA.

Bytter beite

Einar Timon og Espen Haug startet podkast da korona traff potetåkeren. I to år har karene fra Bilit snakket om alt mulig tøys, fanteri og ting som de er opptatt av i lokalsamfunnet.

Podkasten startet med at de tok for seg innholdet i Totens Blad hvor de uke for uke gikk igjennom nyheter, slarva hatt faste spalter.

– Det har vært utrolig morsomt å drive med PotitPodden, og vi gleder oss til å fortsette med tull og fanteri, sier Timon.

Men nå er de ferdige med Totens Blad og er tatt inn i varmen hos Oppland Arbeiderblad.

– Vi har planer om å nå sette av mer tid og virkelig satse på bedre spalter. Nå får vi mer å prate om enn bare det som skjer på Toten også, sier Haug.

– Ja, vi har liksom nådd toppen lokalt så nå må vi nå bredere, sier Timon.

Og det skal Petter Knøsen hjelpe til med. Han er nemlig et nytt tilskudd denne sesongen og blir fast å høre i PotitPodden.

Fra Asker til Toten

Petter Knøsen møtte totningene for flere år siden i Oslo, og de har nå vært en kameratgjeng i mange år. Sammen driver de også selskapet «Kunsten & kødde».

– Vi har hengt mye sammen og begynner å bli gamle kompiser nå. Vi har laget mye content sammen, og jeg gleder meg til å nå ikke bare være gjest, men være i PotitPodden hele tiden, sier han.

Knøsen er kanskje en av de mer sjeldne. Han har nemlig flyttet fra Asker til Toten.

– Det kan lønne seg det og av og til, sier han og ler.

Masse fans

For totningene har tatt podkastlyttere med storm. Faktisk har de vært oppe på topp tre på Spotify sine mest populære podkaster. Nærmere 20.000 er månedlig innom og lytter til slarv og totenvrøvl på Spotify.

– Vi hadde aldri sett for oss at det skulle ta så av. Vi opplever flere ganger at folk kjenner oss igjen på grunn av stemmen vår, da de har hørt på oss, sier Timon.

– Ja, vi har også fått mange fans og faste følgere. Vi har blant annet en gjeng oppe i Trøndelag, sier Haug.

Fremover har de et ønske om å fortsette veksten.

– Vi jobber for å fornye oss og vokse. Når vi er i OA så kommer vi til å bruke sosiale medier mer og by på mer sceneshow, forteller Timon.

De tre karene gleder seg nå til å begynne tredje sesong, og kan love både OA og lyttere mye moro.

– Vi håper folk er klare. Vi er spent på å drive podden som en trio, og vi kan love at vi har mye morsomt på gang, forteller karene med et glis.