– Jentene gleder seg noe voldsomt. De har snakket om å komme til KM-finale i flere år, og nå får de sjansen, sier hovedtrener Sturla Kollshaugen.

Vinds jenter 13-lag slo nemlig Lillehammer i en avgjørende kamp nylig, og belønningen er KM-finale mot Brumunddal i nye GOBB Arena. Attpåtil blir dette den aller første offisielle fotballkampen i Vind ILs nye storstue.

– Ja, det er jo utrolig kult. Det er blitt en fantastisk arena. Jeg må klype meg i armen hver gang jeg går inn der og blir nærmest rørt når jeg tenker på hva anlegget vil bety for Vind og medlemmene i mange år framover.

23 jenter

Sturla Kollshaugen – som selv spilte fotball for Kastad, Redalen, SK Gjøvik-Lyn, HamKam, Sogndal og Gjøvik FF – har vært trener for Vind-jentene siden de startet med fotball i seksårsalderen.

– Mange har vært med helt fra starten av, men noen har også kommet til underveis. Nå er vi i alt 23 jenter, og har stilt med to lag i serien. Vi har prøvd å ta vare på både topp og bredde, sier Kollshaugen.

Førstelaget vant altså sin serie og klar for KM-finale. Også andrelaget har gode muligheter til å vinne sin serie.

– Vi prøver å ha det moro uansett, samtidig med at vi utvikler både lag og spillere.

Kjempeartig kamp

Han tror på en jevn og spennende finale mot Brumunddal.

– Vi møtte laget i treningskamp rett før seriestart. Da vant vi 4-2, men vi må gjøre jobben om vi skal vinne igjen. Det blir garantert en kjempeartig kamp mot et lag som på mange måter er lik vår egen gjeng. De har et godt apparat og driver godt, sier Sturla Kollshaugen.

Det vil bli rigget til med tribuner til et begrenset antall tilskuere. Er du ikke blant de heldige som får plass der, kan du altså se kampen direkte på OA-TV med kampstart lørdag klokka 13.00.