To serierunder gjenstår i 3. divisjon. I avdeling 5 er det allerede klart at Rosenborg 2 rykker opp, mens Raufoss 2 trolig må vinne sine to siste kamper for å unngå degradering til 4. divisjon.

Lørdagens motstander, Orkla, er nemlig poenget foran. Med Orkla-seier blir spranget fire poeng. Kongsvinger 2 er på a poeng med Orkla og kjemper også med nebb og klør for å unngå nedrykk.

Raufoss 2 må unnvære keeper Rino Lund Johnsen mot Orkla, som er ute med karantene. Det åpner for juniorkeeper David Synstelien i mål.

Ikhsan scoret

Av A-lagsspillere kan Ikhsan Fandi og Emil Breivik spille. Begge er tilbake etter landslagsoppdrag. Singapore tapte begge sine VM-kvalifiseringskamper (0-3 for Saudi-Arabia og 1–3 for Usbekistan), men Raufoss-spissen scoret igjen for sitt landslag.

I tillegg er i hvert fall Edvard Race, Simen Schjerve Giæver og Anton Henningsson spilleberettiget til Orkla-kampen. Men uansett om Raufoss vinner denne skjebnekampen, blir neste helgs lokaloppgjør mot FK Gjøvik-Lyn avgjørende.

Gjøvik-klubben må sikte seg mot andreplass på tabellen etter tapet for Rosenborg 2. Lørdag er Strindheim motstander, et Strindheim-lag i svært god form.

Espen Haugs mannskap har levert flere meget sterke prestasjoner på sine turer til Trøndelag, og seier over Strindheim vil sikre laget andreplassen i avdelingen.

Begge kampene sendes direkte på OA-TV med kampstart klokka 13.00.

Kvalikkamp direkte

For lengst nedrykksklare Valdres FK møter Stord hjemme på Blåbærmyra og kan neppe regne med poeng denne gangen heller.

I Trysil skal FK Toten forsøke å få med seg et gunstig utgangspunkt i kvalifiseringskampene for opprykk til 3. divisjon. Også denne kampen sendes direkte på OA-TV med kampstart klokka 15.00.

Lørdag er det også serieavslutning i 5. divisjon avdeling 1 – OA-ligaen. Her møtes Skreia og Dokka Sport til toppkamp, men Dokka Sport er allerede klare avdelingsvinnere.