– Vi gleder oss veldig til å ta imot noen tilskuere også. Selv om vi på en god Märtha-dag kunne hatt 3000–4000 tilskuere på banen, er vi veldig glade for at vi har plass til 600 slik situasjonen er. Det har mye å si, sier daglig leder på Biri travbane, Even Westbye.

De 600 tilskuerne fordeles i tre kohorter; to ute og en inne i restauranten.

– Det er likevel viktig at smittevernet overholdes. For å være på den sikre siden har vi ikke alkoholservering ute, sier Westbye.

Han synes det er en rekke flotte løp på programmet både fredag og lørdag, selv om de to finalene i Märtha Louises Pokalløp og de to NM-løpene for varmblods.

To Sandbæk-hester

– Norges beste treåringer er på plass, og her det mange skarpskodde unghester.

I finalen for åpen klasse har Arne Sandbæk jr. fra Skreia med to hester; Janko S. og Support Justice-sønnen Amazing Justice.

– Stallen til Geir Vegard Gundersen er i bra form for tida. Frode Hamre har med mye spennende, ikke minst Daiva Hall. Readyforwine og Creek's Nu Love er to andre sterke navn, oppsummerer Even Westby.

I NM-løpet for hopper er Lucky Queen Soa storfavoritt. Her har vi også med Amazing Street, eid av Stall Bacalao med base i Gjøvik.

I det åpne NM-løpet er de aller fleste norske elitehestene med, deriblant Lionel, Ferrari B.R., Gigant Invalley og Red Bar.

Spesielt og spennende

Even Westbye trekker også fram de to løpene i Biri Allround i fredagens program.

– Dette er et veldig spesielt og spennende opplegg, og det eneste i sitt slag i Norge. Her konkurrerer hestene i to løp; et ordinært travløp og et montéløp – med samme kusk og rytter.

Biri Allround sponses av Gjøvik-karen Anders Mikkelborg – gjennom sitt firma Objektservice – som han har gjort det i alle årene disse løpene har vært på programmet på Biri.

Ti av Norges beste montéryttere stiller i løpene. Blant disse er Kristine Kvasnes, bosatt i Søndre Land, sammen med Longcat Hanover.

Se alle V75-løpene på Biri lørdag fra klokka 13.00

Finalefeltene

Finalehestene i prinsesse Mãrtha Louises Pokalløp – åpen klasse:

1 I.D. Exceptional

2 Fortnite

3 Thai Harlem

4 Calhoun

5 Klaas B.R.

6 Janko S.

7 Kobra Kahn

8 Trixton Frecel

9 S.J.'S Tribute

10 Thai Jersey

11 Quick Tile

12 Amazing Justice

Finalehestene i prinsesse Mãrtha Louises Pokalløp – hopper:

1 G.G. Cremant

2 Readyforwine

3 Creek's Nu Love

4 Kim B.R.

5 Daiva Hall

6 L.A.'S Circus Queen

7 Golden Eye S.F.

8 Fransisca Ravina

9 Corrida

10 Bellfire

11 Fairytale E.P.

12 Supreme Sund