Hver desember inviterer Kreftforeningen mennesker over hele landet til å gi håp til jul ved å kjøpe en stjerne. Når du kjøper stjerner, henger vi dem opp på det sykehuset eller sykehjemmet du velger. Julestjernen er et symbol på håp, både for dem som må tilbringe julen på sykehus, men også for alle andre som har fått eller vil få kreft. Kreftforeningens stjerneaksjon handler nemlig ikke bare om å lyse opp sykehus i en mørk førjulstid, men vel så mye om å støtte forskning, slik at flere skal få komme hjem til jul, nyttår og alle andre dager i året.

28 år gamle Adrian levde et helt vanlig liv da han fra et sekund til et annet gikk fra å være student til å bli kreftpasient. Adrian hadde uflaks. Bare tre av en million mennesker får en så sjelden kreftform. I dag blir halvparten av dem som rammes av kreft i blindtarmen med spredning til bukhinnen, friske av en operasjon. Men for Adrian og den andre halvparten finnes det ingen behandling som kan gjøre dem kreftfrie. De vet ikke hvor mange flere julefeiringer de får sammen med sine nærmeste.

Adrian og kjæresten Emilie drømmer om barn, men tør ikke satse før de vet at han kan leve en god stund sammen med dem. «Det er veldig vanskelig å være i etableringsfasen og skulle ta store livsvalg når jeg har en sykdom jeg ikke vet om jeg kan bli frisk av», forteller Adrian.

Heldigvis har et nytt håp dukket opp. Takket være alle dere som kjøpte stjerner av Kreftforeningen i desember i fjor, kan forsker og kirurg Kjersti Flatmark endelig starte arbeidet med å utvikle en helt ny immunterapi for pasienter som Adrian med spredning til bukhinnen. Målet hennes er klart: Hun vil lage en helbredende behandling som gjør dem helt friske. Hvis alt går som det skal, vil hun gjennom forskningsprosjektet sitt kunne tilby en splitter ny kreftvaksine i kombinasjon med immunterapi om bare et par år.

Uten støtten fra nordmenn ville det ikke vært mulig! Husk det når du kjøper en stjerne til et sykehus, sykehjem eller rehabiliteringssenter i år.

Din stjerne gir lys, varme og håp, men den kan også redde liv.