Dette skjer i Vestoppland onsdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Her er Oppland Arbeiderblads kalenderoppføringer for onsdag 8. mai.

DEL

Gjøvik

Annet

Gjøvik Frivilligsentral avd. Sentrum kl. 9-15: Gjøvik Frivilligsentral avd. Sentrum (Furubakken) har åpent mandag-torsdag fra kl. 09.00-15.00. Gjøvik frivilligsentral, avdeling sentrum, kl. 09.00– kl. 15.00.

Fretex Gjøvik - FERIESTENGT UKE 19: Vi ønsker velkommen tilbake i uke 20. Fretex Gjøvik, Ringveien 8b, 2816 Gjøvik, kl. 10.15.

Kafè på PULS-Ditt værested Feriestengt uke 19: Vi holder feriestengt og ønsker alle våre kunder velkommen tilbake i uke 20. PULS-Ditt værested, kl. 11.00.

Flott utstilling på Galleri Fjordheim på Biri.: I mai åpner endelig Galleri Fjordheim igjen etter vinterdvalen, med hele 3 separat utstillinger av 3 særdeles dyktig kunstnere: Li Daiyun, Beate Juell og Helle Kaarem. Alle har en lokal tilknytning til Oppland. Li Daiyun har i de senere år flyttet til Toten, men pendler stadig mellom Norge og Kina. Hun er utdannet i Beijing. Materialene for arbeidene hun viser på Fjordheim i mai er avkapp fra trefigurproduksjon på Tømmerholshøgda på Kapp. I nær dialog med materialene skapes nye kunstformer, og hun sier selv at hun gjennom arbeidsprosessen har funnet en ny forbindelse mellom seg selv og sine materialer. Beate Juell er fra Oslo, men bor og jobber på Lena og har sin utdannelse fra Norge og Danmark. Hun vil være godt kjent for publikum gjennom flere viktige utstillinger i Oppland gjennom årene, og i senere tid også som leder for Toten Kunstforening. På Galleri Fjordheim fyller hun Fjellgalleriet med figurer formet i leire. Religiøs og mytisk symbolikk utgjør en viktig del av arbeidene som fremstår i spennet melllom det gjenkjennelig og ukjente, det fasinerende og frastøtende. Helle Kaarem er født og oppvokst på Gjøvik, men bor og jobber i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Norge og Spania, og er blant mange ansett for å være en av Norges aller dyktigste malere i dag. Kaarems arbeider forstås på lik linje med musikk. En subtil bruk av farger og former får virke direkte på betrakteren, bearbeider livsopplevelse og henvender seg til menneskers indre liv. Hun viser arbeider både på lerret og papir. På Fjordheim vil man i tillegg til de 3 utstillingene finne at utsalget for kunsthåndverk kan tilby en mengde nye varer, at kafeen er åpen og at Flittige Fruer åpner sin dør for en ny sesong. Nytt av året er at Galleri Fjordheim utvider sine åpningstider og blant annet kommer til være åpent på 17. mai. Galleri Fjordheim, kl. 12.00– kl. 21.00.

Kom og Spis!: Servering av middag med kaffe og dessert. Her kan du spise i hyggelig lag sammen med andre. Enkel underholdning. Krever påmelding. Pris kr 80,-. Kontaktinformasjon: Rådgivningstjenesten 65 +, tlf. 61148695 eller radgivningstjenesten@gjovik.kommune.no. Gjøvik Frivilligsentral, Sentrum (Furubakken), kl. 13.00– kl. 14.30.

Galleri Normisjon brukthandel: Vi selger brukte ting, og har på lager nydelig retrosofa, nyere sofaer, spisebord i heltre, seksjoner, stoler og bord, respatexbord, kommoder, speil, bilder/malerier Serviser og mye mer. Mattisrudsvingen 21, 2827. Hunndalen, kl. 16.00– kl. 19.00.

Barn/familie

Leksehjelp på Gjøvik Frivilligsentral: Hver onsdag kl. 16.00-18.00 på Gjøvik Frivilligsentral avd. Sentrum, Furubakken. Gjøvik Frivilligsentral har leksehjelp for elever på grunnskolen, her får dem hjelp til skolearbeidet etter skolen. Leksehjelpen skjer i et trygt miljø, der leksehjelperne legger til rette for at elevene skal oppleve mestring og motivasjon. I tillegg til at elevene får hjelp med skolearbeidet, er leksehjelpen også et sosialt sted, der barn og unge møtes og blir kjent med hverandre. På leksehjelpen møter elevene frivillige (noen er studenter fra NTNU), med fagkunnskap og erfaring. De frivillige har tid til å hjelpe hver enkelt elev. Har du et ønske om å bli frivillig på denne aktiviteten, kontakt oss på telefon 61 15 85 55, følg linken vi har på startsiden på hjemmesiden eller send oss en mail: post@gjovik.frivilligsentral.no. Gjøvik Frivilligsentral avd. Sentrum, Furubakken, kl. 16.00– kl. 18.00.

Musikk

Godt Seniorliv: Opptreden av Damekoret Mjøsklang. CC Gjøvik, kl. 15.00– kl. 15.30.

Gran

Annet

Formiddagstreff Grymyr - Paul og Inger spiller: Formiddagstreff på Grymyr. Sosial møteplass som du kan være med å forme. Kom alene, sammen med en venn eller andre, dere blir tatt godt i mot. Underholdning/tema nesten hver gang. Kaffe og noe å bite i. Bingo Velkommen. Rojankrysset Grymyr, kl. 10.30– kl. 13.00.

Duar`n- Brua klær viser vårens mote: «I gamle dager ringte stabbursklokka inn til duar’n klokka 11, og inne på kjøkkenet blei det servert god mat – gjerne noe varmt, til en sulten skrott. Det blei tid til en hvil og en god prat før neste arbeidsøkt kalte.» Velkommen til Duar’n på Trivselshuset. En uformell møteplass som du kan være med å forme, sosialt og helsefrembringende. Inngang kr. 50,- som dekker mat og drikke. Lidskjalv, kl. 11.00.

Sport/friluft

Hadeland Marsjklubb, Sommerserie: Sanne Skole, kl. 18.00.

Lunner

Sport/friluft

Turgruppe: Kalvsjø-Svenbalrud: Treningsgruppe med høyt gå-tempo: Oppmøte på parkeringen ved brakkene mellom legesenteret og Lunner Rådhus. Ta med niste, drikke og sitterunderlag. Ikke noe værforbehold, vi møtes uansett! Inkludert spisepause vil turen ta 2-3 timer. Alle betaler kr. 10,- til sjåføren uansett lengde, + spleiser på parkering og bom der det er aktuelt. Lunner rådhus, kl. 11.00.

Petanque: Et ballspill som passer for alle uavhengig av form, i regi av Lunner Frivilligsentral. Lunner Frivilligsentral-Frøystad (gamle handelskolebygg underetasje), kl. 18.00– kl. 20.00.

Nord-Aurdal

Hobby/møte

Språkkafé med Internasjonalt Kvinneforum: Internasjonalt Kvinneforum og Nord-Aurdal Husflidslag har språkkafé onsdager på Nord-Aurdal Frivilligsentral. Språkkaféen inneholder strikking, hekling, og samtale over kaffekoppen. Informasjon og bilde: Nord-Aurdal Frivilligsentral, www.nord-aurdal.frivilligsentral.no. Frivilligsentralen i Nord-Aurdal, kl. 18.00– kl. 20.00.

Sør-Aurdal

Hobby/møte

Aktivitetstilbud for eldre på Hedalsheimen: Aktivitetstilbud for eldre Hver onsdag på Hedalsheimen, Hver torsdag på Solbraut Fra kl 11.00-15.00 Vi driver med - Bingo - Åresalg - Trim - Sang - Håndarbeid - Drikker kaffe m/hjemmebakt kake eller vafler - Middagsservering - Diverse underholdning Kontaktperson Frivilligsentralen, Ester Kulterud: 953 01 895 Informasjon og bilde: Sør-Aurdal Frivilligsentral, www.sor-aurdal.frivilligsentral.no. Hedalsheimen, kl. 11.00– kl. 15.00.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken