Sp forbi Frp på ny måling

Senterpartiet når nye høyder på Klassekampens og Nationens første meningsmåling i 2019. Med 12,5 prosent går de forbi Frp med et halvt prosentpoeng.

Mandatfordelingen gir 91 plasser til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. De tre ville dermed sikret seg et solid flertall på Stortinget.

Gabbard vil bli USAs neste president

Demokrat og kongressmedlem Tulsi Gabbard sier hun vil utfordre Donald Trump og stiller som presidentkandidat ved neste års valg i USA.

– Jeg har bestemt meg for å stille som presidentkandidat og vil komme med en formell kunngjøring innen neste uke, sier Gabbard til CNN.

Gilbert vil merke rasfarlige «dødsfjell»

Klinikkoverlege Mads Gilbert mener man kan lære av skredulykken i Tamokdalen i Troms, hvor fire turister fra Finland og Sverige er antatt omkommet etter et ras 2. januar.

Gilbert ønsker mer informasjon til turister og vil merke «dødsfjellene» i guidebøkene, skriver Nordlys.

Syrisk luftvern skjøt israelske missiler

Israelske fly skal ha avfyrt flere missiler mot Damaskus fredag kveld. Syrias luftvern skal ha skutt ned de fleste av de «fiendtlige» missilene, ifølge det syriske nyhetsbyrået SANA.

Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller omkomne etter hendelsen.

Nissan-topp trekker seg

José Muñoz trekker seg fra sin sjefsstilling i Nissan etter 14 år i selskapet som følge av at selskapets tidligere styreleder Carlos Ghosn er bedrageritiltalt.

José Muñoz sier i en uttalelse på LinkedIn lørdag at han tok avgjørelsen etter «mye seriøs tenkning» fordi selskapet var «involvert i saker som har og vil fortsette å avlede fokus», og viste til tiltalen mot Nissans tidligere styreleder.