Operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder sier til OA tirsdag morgen at det har vært en rolig natt for politiet i Vestoppland.

Politiet har foreløpig heller ikke fått meldinger om trafikkuhell eller ulykker etter at gjøvikregionens første snø kom i natt. Trafikkoperatør Ole Fredrik Haugen i Statens vegvesen sier de har fått noen meldinger om glatt føre på morgenkvisten.

– Det er vinterføre. Det man ser ut av vinduet møter man på veien, sier han til OA tirsdag morgen.

Han oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene, og at Vegvesenet per nå har lave skuldre.

Mandag ettermiddag og kveld ble det meldt om to trafikkulykker i Vestoppland, hvor krevende føre på E16 førte til at en bil skled av veien i Aurdal. Den andre ulykken fant sted på Raufoss.

– Jeg vil oppfordre folk til å kjøre etter forholdene. Det er glatt over store deler av Innlandet nå, så ta hensyn til vær og føre, sa operasjonsleder Stig Folstad Hansen til OA mandag kveld.

Utøvde vold

Klokken 22.48 ble en mann pågrepet i Løten etter å ha utøvd vold mot en annen mann på en privat adresse. Den fornærmede ble kjørt til traumemottaket på Elverum sykehus med lettere skader i ansikt og hode.

Politiet tvitrer at det er ukjent årsak til hendelsen, og at de etterforsker saken videre.

Mistenkt ruskjøring

Klokken 01.56 ble en bil stoppet i Lillehammer sentrum, hvor fører mistenkes for kjøring i ruset tilstand. Mannen i 50-årene ble fremstilt legevakta for bevissikring.

Politiet oppretter sak på forholdet, og mannens førerkort ble beslaglagt.

Tidkrevende arbeid med å tømme tankbil i Karasjok

Sju hus er fortsatt evakuert i Karasjok mens arbeidet med å tømme en tankbil for bensin pågår i natt. Finnmark politidistrikt meldte om utforkjøringen like etter klokka 19.30 i går kveld. Ingen ble skadd, men det ble opprettet en sikkerhetssone på 100 meter fra stedet på grunn av fare for eksplosjon.

– Det jobbes fortsatt. Det er tidkrevende arbeid, fortalte operasjonsleder John-Kåre Olsen til NTB i natt.

Høyre vil fjerne økningen i formuesskatten

I sitt alternative statsbudsjett, som legges fram i dag, foreslår Høyre å fjerne regjeringens økning i formuesskatten, samt å droppe ekstra arbeidsgiveravgift. Til Dagens Næringsliv forteller finanspolitisk talsperson Helge Orten at partiet ønsker å bruke mindre oljepenger enn regjeringen ønsker.

– Og så vil vi kutte mer i offentlige utgifter. Det er nødvendig for å unngå at skatteregningen blir for stor både for folk og bedrifter. Regjeringen sier alle må bidra, men budsjettet viser at de skjermer offentlig sektor og lar privat sektor betale det meste, mener Orten.

Alpint kan gå forbi langrenn i sponsorinntekter

Alpint som gren her i landet kommer til å hente inn 75 millioner kroner i rene sponsorinntekter i 2023. Dermed kan langrenn bli passert, skriver VG. Langrenn har cirka 74 millioner i rene sponsorinntekter i år.

– Mitt fokus er at vi hele tiden skal vokse og øke verdien til alpint og det gode produktet vi har. At vi i tillegg passerer langrenn, som fortsatt har en sterk posisjon, er jeg veldig fornøyd med, sier alpinistenes sportssjef Claus Ryste.

38 døde i fabrikkbrann i Kina

I alt 38 mennesker er døde og to er skadd etter en brann i en fabrikk i det sentrale Kina, ifølge statlige medier.

Brannen oppsto i et anlegg i Anyang i Henan-provins i går ettermiddag, melder nyhetsbyrået Xinhua. Industriulykker er vanlige i Kina, ofte forårsaket av at sikkerhetsregler ikke overholdes.

Bil kjørte inn i Apple-butikk i Massachusetts

En person mistet livet og 16 ble skadd da en bil kjørte gjennom frontvinduet til en Apple-butikk i Massachusetts i går, opplyser lokale myndigheter.

Føreren av bilen – en SUV – blir avhørt. Den 65 år gamle mannen som mistet livet, døde på stedet.

USAs visepresident i Filippinene

USAs visepresident Kamala Harris har reist til en filippinsk øy nær farvann som Kina har gjort krav på, for å vise støtte til sin amerikanske allierte.

Harris er den høyest rangerte amerikanske tjenesteperson som noensinne har besøkt den vestlige filippinske provinsen Palawan nær det omstridte Sør-Kinahavet, hvor hun etter planen skulle møte lokale fiskere, samfunnsledere og kystvakten.