Mann bortvist fra Gjøvik sentrum

Klokken 00.44 ble en beruset mann i 20-årene bortvist fra sentrum av politiet. Mannen skal ifølge politiet ha forsøkt å komme inn på flere utesteder.

Operasjonsleder Øyvind Bakken sier til OA lørdag morgen at mannen var beruset og var på flere steder.

– Da ringte noen om han, og politiet kom i kontakt. Mannen ble så bortvist fra sentrum av politiet, noe han overholdt, sier Bakken.

Beruset mann veltet på elsparkesykkel

En mann i 20-årene er siktet for å ha kjørt elsparkesykkel i påvirket tilstand på Kallerud i Gjøvik. Mannen hadde veltet, og ble kjørt til sykehus for behandling.

– Det var en som velta og som var beruset. Han hadde noen kuttskader, og var ikke alvorlig skadet, sier Bakken.

Operasjonslederen sier videre at det ikke er tillatt å kjøre elsparkesykkel mens man er beruset, og at nødvendige prøver er sikret. Mannens førerkort er også beslaglagt.

To brødre slåss

To brødre i slutten av tenårene ble klokken 01.51 bortvist fra Elverum sentrum av politiet. Politiet tvitrer at de slåss med hverandre utenfor et utested.

Én av brødrene kom så tilbake til sentrum etter bortvisningen. Han vil bli anmeldt for ikke å ha etterkommet pålegg gitt av politiet.

Boligbrann i Våler

Klokken 02.17 mottok nødetatene melding om brann i en bolig i Våler, og at det var overtent.

Det var spredningsfare til bygning i nærheten. Brannvesenet fikk imidlertid kontroll på brannen.

To personer i nabohuset måtte bo på et annet sted i natt. Personene som bodde i huset det brant er gjort rede for.

Politiet tvitrer at brannen vil bli etterforsket.

Vestland ber om streikefritak

Fylkeskommunen ber om dispensasjon fra lærerstreiken for samtlige lærere ved de åtte videregående skolene som først ble tatt ut i streik. Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal mener følgene av streiken forverrer seg daglig for elevene ved de videregående skolene, skriver Bergens Tidende.

Eksplosjon i Stockholm

En person er pågrepet etter en eksplosjon som blåste ut vinduer på en boligbygning på Södermalm i Stockholm i natt. Det ble ikke meldt om personskader. Hendelsen fant sted natten etter at en sprengladning detonerte og forårsaket store skader i inngangspartiet på en boligbygning i Solna nord for Stockholm.

Biden advarer Russland

USAs president Joe Biden truer Russland med raske og alvorlige økonomiske konsekvenser dersom Moskva annekterer flere områder i Ukraina etter gjennomførte folkeavstemninger i russiskokkuperte områder om å slutte seg til Russland.

– Russlands folkeavstemninger er en farse. De er falske påskudd for å prøve å annektere deler av Ukraina med makt og åpenbart i strid med folkeretten, sier Biden.

Sammenstøt i mexicansk demonstrasjon

Demonstranter og sikkerhetsstyrker støtte sammen i Mexico by i går da flere hundre personer markerte at det er åtte år siden 43 studenter forsvant. Forsvinningen er ennå ikke oppklart. Demonstranter kastet steiner og hjemmelagde eksplosiver mot sikkerhetsstyrkene, som på sin side brukte vannkanoner mot folkemengden. Nærmere 40 politifolk skadd, opplyste lokale myndigheter i natt norsk tid.

Følelsene tok overhånd Federer

Roger Federer brast i gråt – men ikke fordi han og doublepartner Rafael Nadal tapte – da kampen på hardcourten i Laver Cup i London markerte punktum for en fantastisk tenniskarriere. Tårene kom mens applausen runget i tennishallen.

– Takk, kunne publikum lese på leppene til tennisstjernen. Kampen ble vunnet av amerikanerne Jack Sock og Frances Tiafoe, som slo sveitsiske Federer og spanske Nadal 4-6, 7-6 (7-2), 11-9.