– Det har vært veldig lite som har skjedd i hele Vestoppland, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad til OA lørdag morgen.

Hun sier videre at det har vært en grei natt for politiet i Innlandet.

Søker etter reinjeger

Søket etter den savnede reinjegeren som ble meldt savnet fredag kveld har pågått gjennom natt til lørdag i Rendalen.

Leteaksjonen ble satt i gang etter at jegeren ikke dukket opp til avtalt oppmøtested.

Klokken 05.00 pågikk søket fremdeles med store styrker. Lav tåke gjorde at helikopter ikke kunne brukes. Det ble i stedet brukt drone.

Svarstad opplyser i syv-tiden lørdag morgen at søket fremdeles pågår.

Hyttebrann

Klokken 05.08 mottok nødetatene melding om brann i en hytte i Trysil.

Det skal være en person som har fått i seg noe røyk.

Bortvist fra sentrum

Klokken to i natt ble en beruset mann bortvist fra Kongsvinger sentrum på grunn av kranglete oppførsel. Under en halvtime senere kom mannen tilbake til sentrum etter bortvisningen.

På Twitter skriver politiet at mannen ble kjørt hjem og anmeldt for å ikke etterkomme pålegg fra politiet.

Utførte skadeverk

Klokken 01.51 ble en mann i 20-årene bortvist fra Lillehammer sentrum da han utøvde skadeverk på en kiosk.

Politiet tvitrer at forholdet vil bli anmeldt.

Tusenvis må evakuere på grunn av skogbrann i California

Tusenvis av mennesker i Nord-California er beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som fredag har spredt seg i hurtig tempo.

Byene Weed, Lake Shastina og Edgewood er under obligatorisk evakueringsordre. Enkelte steder er det ventet at temperaturene vil stige til opp mot 43 grader.

Åtte personer funnet døde i elven Rio Grande i USA

Minst åtte migranter ble funnet døde og flere skadd, etter å ha forsøkt å krysse elven Rio Grande i nærheten av Eagle Pass i den amerikanske delstaten Texas.

Ifølge USAs grensekontrollverk (CBP) ble 37 personer reddet opp fra elven og 16 andre ble pågrepet. Mexicanske myndigheter pågrep ytterligere 39 personer.

USA gir våpenpakke til Taiwan verdt over en milliarder dollar

USAs utenriksdepartement kunngjorde fredag at landet gir våpenpakke til Taiwan til en verdi av 1,1 milliarder dollar. 665 millioner dollar går til et radarvarslingssystem som skal hjelpe øya med å spore innkommende raketter.

Våpenstøtten, som skal bidra til å styrke Taiwans forsvarsevne mot Kina, faller ikke i god jord hos kinesiske myndigheter. Kina varsler mottiltak.

Ingen streik i energisektoren – partene kom til enighet på overtid

Det blir ingen streik i energisektoren. Natt til lørdag kom partene til enighet på overtid av meklingen, opplyser EL og IT Forbundet.

– Vi er fornøyde med å ha fått et viktig gjennomslag. Dette betyr at vi kan gå vekk fra en praksis der arbeidsgiver kan kreve at ansatte ubetalt skal bruke sin fritid på å reise til og fra anlegg, sier forhandlingsleder Bjørn Fornes for EL og IT Forbundet i en pressemelding.