– Det har vært faderlig stille i natt, og ingenting som har foregått, opplyser politiets operasjonsleder på telefon til Oppland Arbeiderblad.

Men i resten av verden har det skjedd litt.

Biden: Trumps støttespillere ønsker å ta USA bakover i tid

Donald Trumps bevegelse truer demokratiet og ønsker å ta USA tilbake til en tid der innbyggerne hadde langt færre rettigheter, ifølge USAs president Joe Biden. Presidenten advarte videre om at det amerikanske demokratiet ikke kan tas for gitt i en tale han holdt i Philadelphia i natt.

– Maga-kreftene er fast bestemt på å ta dette landet bakover. Bakover til et USA der det ikke finnes noen rett til å ta abort, ingen rett til privatliv, ingen rett til prevensjon, ingen rett til å gifte seg med den man elsker, sa Biden.

– Likestillingen og demokratiet er under angrep, la han til.

Mann skal ha rettet pistol mot Argentinas visepresident

En mann er pågrepet i Buenos Aires etter å angivelig ha rettet en pistol på kloss hold mot Argentinas visepresident Cristina Fernández. Regjeringen beskriver det som et attentatforsøk.

Video av hendelsen viser Fernández som går ut av bilen utenfor boligen sin før hun blir omringet av støttespillere. Så retter en mann ut armen, tilsynelatende bevæpnet med en pistol, og visepresidenten dukker. Folkene rundt mannen framstår sjokkert på videoen, og det blir oppstyr.

USA: Irans atomavtale-svar er ikke konstruktivt

USA har mottatt Irans svar i forhandlingene om å gjenopplive atomavtalen. Ifølge amerikanerne er det «ikke konstruktivt». EU la 8. august fram det de omtalte som et endelig utkast til revidert atomavtale, som Iran og de øvrige signaturlandene siden har hatt til vurdering.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt Irans svar gjennom EU. Vi ser på det og vil svare gjennom EU, men det er dessverre ikke konstruktivt, sier talsmann Vedant Patel for det amerikanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Oljetopp spår oljepriskollaps i 2024

Sjef Jarand Rystad i Rystad Energy spår at oljeprisen vil falle under 40 dollar fatet, noe som vil føre til oljepriskollaps i 2024, melder DN. Han peker på økt mobilisering av ny kapasitet som årsaken til en mulig kollaps.

Trafikkulykke på Jessheim

En ung mann er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke på E6 i nordgående retning sør for Jessheim. Bilen havnet på taket. Sjåføren, som er en ung mann fra Lillestrøm, er anmeldt og førerkortet ble beslaglagt.

Hyttebrann i Hemsedal

Nødetatene rykket ut til en brann i ei hytte i Fagersetsvegen i Hemsedal. Politiet meldte om brannen i 5-tiden og skriver at hytta fremstår som nedbrent. Det er foreløpig ikke meldt om at personer er skadd. Politiet etterforsker saken.

(©NTB)