En mann i 20-årene ble klokka 0100 i natt siktet for promillekjøring og uten gyldig førerkort i Gjøvik sentrum. Operasjonsleder i Politiet i Innlandet, Geir Rune Ekse, forteller at politiet gjorde en kontroll etter de hadde fått tips om at en bilfører fremsto beruset.

Det begynte å brenne på utestedet Ulven Skjenkeri i Nygata i Brumunddal i natt, melder Ringsaker Blad. Klokken 00.10 melder politiet Innlandet på Twitter at det var et mindre branntilløp på et lager. Brannen ble slukket av en ansatt.

En mann ble siktet for promillekjøring i Bekkelaget i Ottestad i Stange kommune. Hendelsen fant sted 02.40. Politiet beslagla førerkortet til mannen.

Natt til fredag oppsto det brann ved kjernekraftverket Zaporizjzja i den ukrainske byen Enerhodar etter angrep fra russiske styrker, skriver NTB. Det oppsto brann i en av bygningene og det var lenge frykt for at den hadde tilknytning til en av de seks atomreaktorene på kraftverket, som er Europas største. Først nærmere to timer etter at de første brannmeldingene ble kjent, kom det klarhet i at det ikke var fare for radioaktive utslipp.

Etter brannen som russiske soldater utløste i det ukrainske kjernekraftverket, vil den britiske statsministeren Boris Johnson be om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd.

– Statsministeren mener at de uforsvarlige handlingene til president Putin nå kan være en direkte trussel mot sikkerheten til hele Europa, heter det i en uttalelse fra Downing Street.

Over 70 prosent av innbyggerne i tidligere Haram kommune vil at Haram skal skilles ut fra Ålesund kommune, melder NTB. Dermed går det mot at Haram igjen blir egen kommune. I torsdagens folkeavstemning stemte 3.628 av 5.052 personer for at Haram skal skilles ut, mens 1.424 personer, tilsvarende litt under 30 prosent, stemte for at Haram fortsatt skal være en del av Ålesund kommune.

Det siste døgnet har FHI registrert 10.715 koronasmittede i Norge. Det er 4.880 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før. De siste sju dagene er det i snitt registrert 12.552 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 14.008, så trenden er synkende.

Tre tonn romsøppel, sannsynligvis en gammel rakett, nærmer seg månen. Nedslaget vil lage et stort, evig krater, skriver NTB. Fredag treffer rakettrestene baksiden av månen i en fart på rundt 9.300 kilometer i timen. Fordi det er baksiden som treffes, vil det ta uker eller måneder å få satellittbilder som kan vise krateret skrotet har forårsaket. Det diskuteres hvem som har ansvaret for rakettrestene.