To vogntog traff hverandre på E16 i Øye i Vang i Valdres. Politiet i Innlandet meldte om klokka 04.41 om at vegen er stengt på grunn av berging av vogntog. Det er trafikale problemer flere steder i området grunnet snøfall og vind. Flere vogntog står og venter i området. Politiet bistår med dirigering, skriver de på sin Twitter-konto.

– Det er mye snø og svært glatt som fører til veldig vanskelige kjøreforhold. Vogntogene har sklidd ut av kjørefeltet og truffet hverandre. Det er ikke meldt om personskade, forteller Øyvind Bakken fra Politiet i Innlandet.

Ny koronarekord på Hedmarken, melder NRK Innlandet. For første gang melder kommunene på Hedmarken om over 1000 koronasmittede i løpet av en og samme dag. Smittetallene for onsdag viser at 1012 personer testet positivt. Flest tilfeller var det i Ringsaker med 375, mens Hamar hadde 368, Stange 177 og Løten 92 smittede, skriver NRK Innlandet.

Norge var i fjor verdens mest demokratiske land, ifølge den årlige demokratiindeksen fra Economist Intelligence Unit, skriver NTB. Norge, som fikk førsteplass også i 2020, får beste mulige poengsum i tre av fem kategorier. New Zealand følger på andreplass etter å ha klatret fra fjerdeplass. Deretter følger Sverige, Finland, Island og Danmark på listen.

Politiet jakter en gjerningsperson etter at en mann i slutten av 20-årene ble knivstukket i sitt eget hjem i Trøgstad i Indre Østfold. Fornærmede er alvorlig skadd og får behandling ved sykehuset Østfold. Gjerningsmannen stakk fra stedet til fots og mulig videre med bil. Politiet har søkt etter mannen med blant annet helikopter og hundepatruljer.

Toyota og Ford har måttet stenge fabrikker i Canada på grunn av mangel på deler, delvis forårsaket av en koronaprotest der blant annet lastebilsjåfører sperrer Ambassador Bridge, der 25 prosent av Canadas handel kommer inn i landet fra USA, skriver NTB. I over ti dager har hundrevis av parkerte lastebiler delvis blokkert sentrum av Ottawa, mens demonstrasjonen på Ambassador Bridge har pågått de siste dagene. Demonstrantene nekter å flytte seg før alle koronarestriksjoner og vaksinepåbud er opphevet.

FHI registrert 25.086 koronasmittede i Norge det siste døgnet. Det er registrert 1.787 flere enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste sju dagene er det i snitt registrert 19.260 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 19.620, så trenden er synkende.

Over 50 koronademonstranter ble pågrepet i sammenstøt med politi i New Zealand. Inspirert av koronaprotesten i Canada, har rundt 150 aktivister i to døgn holdt leir utenfor nasjonalforsamlingen i New Zealands hovedstad Wellington. I dag morges rykket politiet omsider inn. I sentrum av byen har lastebiler og campingbiler blokkert gater siden tirsdag. New Zealand har lettet på mange koronarestriksjoner, men krever vaksinasjon av folk som er ansatt i visse sektorer som helse, politi, utdanning og forsvar, mens folk må vise vaksinasjonsbevis for å slippe inn på blant annet restauranter. Dette melder NTB.

Venter på de siste DNA-prøvene i Baneheia-gjenopptakelsen. Statsadvokat Andreas Schei vil ikke konkludere om hva som skal skje videre med Viggo Kristiansen og Baneheia-saken før de siste DNA-sporene er ferdig analysert, skriver NTB. Den nye etterforskningen av Baneheia-saken nærmer seg slutten. Spørsmålet om Viggo Kristiansen må gjennom en full ny rettssak eller om påtalemyndigheten vil innstille på en frifinnelse er så langt ikke avklart. Statsadvokat Schei, som sammen med kollega Johan Øverberg har ledet den nye etterforskningen etter barnedrapene i 2000, har ennå ikke landet på hva han vil innstille på overfor riksadvokat Jørn Maurud.

– Vi venter på ytterligere DNA-undersøkelser som blir foretatt i utlandet. Jeg håper ikke det tar altfor lang tid nå, men det er undersøkelser som vi må få sluttført før vi kan konkludere her og si at saken er ferdig etterforsket, sier Andreas Schei til NTB.

To personer ble drept da en motorisert scooter tilhørende en opprører eksploderte nær inngangen til en militærbase i Granada i Meta-provinsen i Colombia onsdag, skriver NTB.

– Beklageligvis ble en soldat og en sivil drept, sier lokalmyndighetenes talsmann Hernan Gómez.