Utrykningspolitiet forsøkte å kontrollere en bilfører som mistet kontrollen på Riksvei 4 på Gran klokka 21.50 torsdag kveld. Politiet fant kjøretøyet og politiet har siktet en person for kjøring i påvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort samt for å ha unndratt seg kontroll. Han anmeldes også for å ha forulempet politiet.

To vogntog var involvert i en møteulykke på Riksvei 3 på Barkald i Alvdal kommune i Østerdalen. Politiet fikk melding 23.01 torsdag kveld. Fører av det ene vogntoget ble kjørt til sykehuset for behandling. Skadegraden skal være ukjent, men Bård Einar Hoft fra Politiet Innlandet forteller at det ikke skal dreie seg om alvorlige personskader. Personen var ved bevissthet og oppegående. Vegen er fremdeles stengt, men det pågår berging og vegen vil åpnes snart.

Det ble meldt om brann i en hjullaster på Braskereidfoss i Våler klokka 01.16 natt til fredag. Brannen ble slukket og hjullasteren utbrent. Politiet vil etterforske saken.

En mann i slutten av 20-årene døde og tre andre menn ble skadd i en frontkollisjon mellom to personbiler på E6 sør for Mo i Rana sent torsdag kveld. Det var to personer i hver bil, alle menn i 20-og 30-årene. Ulykken skjedde i en 80-sone, og politiet sier det var vanskelige kjøreforhold og kraftig vind i området, melder NTB.

USA innfører visumrestriksjoner for flere hviterussiske statsborgere for «alvorlige» handlinger rettet mot opposisjonelle i utlandet.

Mark Zuckerbergs formue minket med nesten 30 milliarder dollar etter Metas børsras torsdag, ifølge CNBC. Han eier om lag 13 prosent av selskapet. Facebook-eieren Meta hadde en aksjenedgang på 26,4 prosent på handelsdagen torsdag og mistet over 200 milliarder dollar i markedsverdi, melder NTB.

Det ble registrert 21 nye smittetilfeller i OL-boblen i Kina 3. februar. Det totale antallet er oppe i 308 tilfeller siden 23. januar, opplyste OL-arrangøren natt til fredag. Dettes skjer samme dag som lekene offisielt setter i gang med åpningsseremoni.

Det siste døgnet har FHI registrert 21.804 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før. Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 2.484 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo er det registrert 3.943 nye smittede siste døgn. Det er 1.259 færre enn samme dag forrige uke, og 350 færre enn onsdag, melder NTB.