Det har vært en rekke trafikkuhell i Innlandet i natt. Rett etter midnatt var to lastebiler involvert i en ulykke på riksvei 3 mellom Steinvik og Strand kirke. Her var det skader på kjøretøyene, men ingen personskader.

Halv ett i natt var det et trafikkuhell på Dovreskogen. En personbil med to personer i kjørte ut av veien og ned en skråning. Begge ble tatt med til legevakt. Det var tett snødriv på stedet.

På E16 mellom Ryfoss og Vang fikk en varebil skrens og kjørte inn i autovernet rundt klokken fire natt til fredag. Fører var alene i bilen og meldte om smerter etter hendelsen. Han ble sjekket av legevakt.

Lasteskip på grunn ved Kristiansund

Lasteskipet Polfoss har gått på grunn på Skorpa i Kristiansund kommune. Skipet er 89 meter langt. Ifølge Tidens Krav skjedde grunnstøtingen i Dalasundet.

– Så langt ser det ikke ut til å være noen lekkasje. Båten er imidlertid så stor at vi ikke kan få gjort noe med dette alene når det blåser så kraftig som det gjør, sier skipper Jørgen Nygård på redningsskøyta Erik Bye.

Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær

Ekstremværet Gyda er over, men uværet preger fortsatt trafikken på fjellovergangene. Blant annet har E6 Dovrefjell og riksvei 7 Hardangervidda vært stengt i natt.

Det samme gjelder riksvei 13 Vikafjellet, riksvei 15 Strynefjellet, riksvei 52 Hemsedalsfjellet, fylkesvei 27 Venabygdsfjellet, fylkesvei 50 Hol-Aurland, fylkesvei 53 Tyin-Årdal og fylkesvei 705 Stugudal-Brekken. I nord er en rekke fjelloverganger stengt, blant dem E6 Saltfjellet.

11.597 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 11.597 koronasmittede i Norge. Det er 3.718 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 7.888 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 5.360, så trenden er stigende.

Flere busser og lastebiler i trafikkuhell i Hallingdal

To lastebiler, tre busser og en minibuss var i natt involvert i et trafikkuhell på riksvei 52 ved Robro i Gol kommune. Det meldes om svært glatt føre.

Om bord i bussene var rundt 200 danske skiturister. Ingen ble skadd i uhellet, og danskene er hentet av andre busser for innlosjering på hotell.

Rekordhøyt handelsoverskudd i Kina

Solid global etterspørsel gjorde at Kinas eksport steg kraftig i fjor og nådde rekordnivå, viser handelsstatistikk fra landets tollmyndigheter i dag.

Eksportveksten var på 29,9 prosent fra året før, mens importen steg 30,1 prosent. Kinas samlede. handelsoverskudd havnet på 5.858 milliarder kroner. Landets handelsoverskudd overfor USA steg 25 prosent og endte på 343 milliarder kroner.

Blinken: Nord-Korea søker oppmerksomhet

USAs utenriksminister Antony Blinken mener at Nord-Koreas rakettester kan ha som mål å gi landet økt oppmerksomhet. I et TV-intervju med MSNBC kaller han testene destabiliserende og farlige, og han oppfordrer Nord-Korea på nytt til samtaler med USA.

Onsdag varslet USA nye sanksjoner mot fem nordkoreanere, og landet foreslår i tillegg at det innføres nye FN-sanksjoner. I natt norsk tid svarte en talsmann for Nord-Koreas utenriksdepartement at USA med hensikt bidrar til å eskalere situasjonen, og at Nord-Korea kan bli tvunget til å innta en kraftigere og tydeligere reaksjon.

(©NTB)