Operasjonsleder Rune Vegard Huse ved Politiet Innlandet kan melde om en svært enkel og grei start på den nye uka – for de aller fleste av oss.

– Det har vært en rolig natt for oss, med unntak av en tømmerbil som har kjørt av vegen, opplyser Huse.

Ingen personskader

Det var først ved 05:10-tiden at politiet ble varslet om en tømmerbil som har kjørt av vegen på Fylkesvei 26, langs Trevatn i Søndre Land kommune.

– Tømmerbilen skal ha møtt på en bil, hvor veien allerede var smal og utfordrende. Der endte tømmerbilen utenfor vegkanten, og dermed i grøfta, sier Huse.

Det skal ikke ha forekommet noe store materielle skader, heller ingen personskader, opplyser operasjonslederen.

– Det går fint an å komme forbi, og det er satt ut varseltrekant på stedet. Bilberger er på vei, sier Huse.

Lurt å sjekke

Tidligere på søndag kveld var det et tilfelle av pipebrann i samme kommune. Rundt kvart på åtte ble det meldt inn at brannen i Landåsbygda ble forsøkt slukket med pulverapparat.

– Det var ingen personskader, eller åpne flammer på stedet, men røykutvikling på løft, forteller Huse.

Det har ikke framkommet grunnen for at slukning med pulverapparatet ikke lyktes, men Huse ber nå folk ta en ekstra sjekk, om det skal ha vært lenge siden det ble gjort.

– Pulverapparat kan bli ødelagt om det har blitt for gammelt, og ha stått stille for lenge. Derfor er det viktig å sjekke det med jevne mellomrom, opplyser Huse.

Ingen mistenke

På Toten, nærmere bestemt Reinsvoll ble det gjennomført et innbrudd i et privat verksted ca. 17.04 søndag ettermiddag.

Gjerningspersonen skal være på frifot.

– Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, opplyser Huse.

Politiet gjennomførte åstedsundersøkelse i går kveld, og Huse melder at det ikke ble gjort noe skade på verkstedet.

Et stereoanlegg og sveiseapparat er stjålet fra verkstedet. Politiet opplever spesielt slike småtyverier som vanskelige å oppklare.

– Det kommer helt an på saken, men når ingen har sett noe, eller det ikke er spor å oppdrive på stedet, så er det en vanskelig oppgave, opplyser Huse.

Likevel hender det at varene dukker opp igjen på ulike salgssider i dagene etter innbrudd.

– Det kan være greit å si ifra til oss om det skulle dukke opp på noe salgssider, så vil vi undersøke nærmere, opplyser Huse.

Rogaland kan få rekordhøye vindturbiner

Et svensk selskap vurderer å bygge inntil 270 meter høye vindturbiner i Bjerkreim kommune i Rogaland. Til sammenligning er Postgirobygget og hotellet Oslo Plaza henholdsvis 112 og 117 meter høye.

– Det går ikke an å bygge uten at det synes. En del synes det ser stygt ut, noen synes det er flott, sier Gustav Grumert, partner i IOWN Energy, som står bak planene til Stavanger Aftenblad.

De høyeste vindturbinene i Norge i dag er rundt 220 meter høye og er satt opp på Kjølberget i Våler kommune i Hedmark.

Tenåring funnet død etter leteaksjon på Nordmøre

En tenåring som var savnet etter en fest på Averøy på Nordmøre natt til søndag, ble funnet død like etter midnatt natt til mandag. Politiet sier det ikke er mistanke om noe kriminelt og at hendelsen fremstår som en ulykke.

– På en eller annen måte har han havnet i sjøen, han ble funnet i vannkanten. Det dreier seg trolig om en ulykke, sier operasjonsleder Leif Arne Mork i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

18-åring omkom i utforkjøring i Rogaland

En 18 år gammel mann mistet søndag kveld livet i en utforkjøring på fylkesvei 508, Seldalsveien, i Gjesdal kommune i Rogaland. Mannen var alene i bilen. Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 22.47. Ifølge politiet har bilen kjørt av veien og truffet et tre.

– 18-åringen ble erklært død på stedet, forteller operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt til NTB.

Mistenkt etter masseskyting funnet død

Politiet i Los Angeles bekreftet i natt at en 72 år gammel asiatisk mann som er mistenkt for lørdagens masseskyting, tok sitt eget liv i en hvit varebil da politiet nærmet seg kjøretøyet.

Det var natt til i går norsk tid at en mann skjøt rundt seg i et festlokale i forstaden Monterey Park, der mange var samlet for å feire kinesisk nyttår. Ti personer ble drept og ti andre såret. Kort tid etter gikk en mann inn i et annet festlokale i Alhambra ikke langt unna. Der ble han fratatt våpenet, og han flyktet fra stedet. Politiet opplyser at ingen andre er mistenkt i saken. Noe motiv er ennå ikke kjent.

Zelenskyj varsler korrupsjonskamp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varsler det han kaller besluttsom kamp mot korrupsjon i statsapparatet.

Det skjer etter at ukrainske medier i går meldte at Vasyl Lozynkiy er sparket fra posten som viseminister for utvikling av lokalsamfunn, territorier og infrastruktur, og pågrepet av antikorrupsjonspoliti i forbindelse med underslag knyttet til forsvarskontrakter.

Britiske kullkraftverk i beredskap

Tre britiske kullkraftverk har fått ordre om å fyre opp i tilfelle de trengs for å sikre energiforsyningen idet en kuldebølge brer seg over landet.

Ordren er gitt i lys av prognoser som går ut på at elektrisitetsforsyningen blir knappere enn normal i dag, står det i en uttalelse fra nettoperatøren National Grid Electricity System Operator.