De borgerlige leder valget

Den blå blokken leder etter valget i Sverige, men Valmyndigheten opplyser at et foreløpig valgresultat først kommer på onsdag, når utenlandsstemmer, brevstemmer og sent innkomne forhåndsstemmer telles opp.

Valgdagsmålingene viste ledelse for den rødgrønne blokken til statsminister Magdalena Andersson, men det snudde etter hvert som stemmene ble telt. Vinnerne av valget er Sverigedemokraterna og Socialdemokraterna.

Med 94 prosent av stemmene opptalt natt til mandag har de borgerlige partiene 49,7 prosent og den rødgrønne blokken 48,8 prosent. Det gir en foreløpig mandatfordeling på 176 til 173 i borgerlig favør.

Storbrann på Svalbard

Det ble meldt om en storbrann i en husrekke i Longyearbyen på Svalbard. Brannvesenet rykket ut med alt av mannskap og biler inkluderte brannvesenet fra flyplassen. Voldsomme flammer kunne sees over store deler av Longyearbyen.

Flere boenheter ble berørt, opplyser politiet. De omkringliggende boligene ble evakuert. Melding om brannen kom klokken 03.30.

Ruud tapte US Open-finalen

Casper Ruud klarte ikke å temme Spanias nye tennisyndling i US Open-finalen i New York. Carlos Alcaraz vant 3–1 i sett etter tre timer og 20 minutters spill. Ruud er nummer to på rankingen som offentliggjøres mandag.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med turneringen. Jeg hadde ikke regnet med å spille om seieren, sa Ruud etter kampen.

Seieren over Ruud sendte Alcaraz til toppen av ATPs verdensranking over mannlige tennisspillere. Aldri før har førsteplassen vært i hendene til en så ung spiller – Alcaraz er bare 19 år gammel.