Operasjonsleder Øivind Bakken forteller til OA at det ikke har vært noen alvorlige hendelser i Innlandet i natt.

– Det har vært litt varierende flere steder i Innlandet, hvor det har skjedd mest på Hamar.

Det meldes ikke om noen trafikkulykker eller branner, men det har vært noen ordensforstyrrelser.

Muntlig pålegg

Klokken 00.38 oppsto det ordensforstyrrelser, hvor en mann i 20-årene kranglet med en dørvakt og var ikke ønsket på et utested på Gjøvik.

Vedkommende fikk et muntlig pålegg om å holde seg borte.

Utagerende kvinne i 20-årene

Klokken 05.18 ble en kvinne i 20-årene innbrakt til arresten etter at hun kastet gjenstander rundt seg og utløste brannalarmen på Gjøvik sykehus/legevakt.

Politiet oppretter sak.

Brannarmen gikk over hele sykehuset.

Bakken opplyser om at de fikk kontroll på vedkommende etter kort tid. Brannvesenet måtte til stede for å avstille den utløste brannalarmen.

– Kvinnen var meget beruset og ble kjørt til arresten for ordensforstyrrelser.

Vedkommende har lokal tilhørighet.

Kommunikasjonsrådgiver ved sykehuset Innlandet Line Fuglehaug, opplyser om at det ikke var brannalarmen på sykehuset som ble utløst. Det er brannalarmen på legevakten det er dreier seg om.

Fire døde i uvær i Canada

Fire personer er døde og flere skadd i kraftig uvær i de to provinsene Ottawa og Quebec i Canada. Det opplyser politiet.

Nesten 900.000 husstander i de to provinsene var i natt norsk tid uten strøm etter kraftig tordenvær og vind som hadde veltet trær og strømledninger.

Zelenskyj: Skoler, barnehager og universiteter ødelagt

1.873 utdanningsinstitusjoner er ødelagt av russiske styrker siden krigens start i slutten av februar, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Tallet inkluderer skoler, universiteter, barnehager og andre institusjoner, opplyser han i sin daglige videotale. Han sier også at Portugal har tilbudt hjelp for å gjenoppbygge skoler og barnehager.