Ny rekord for TV-aksjonen

Årets TV-aksjon har fått inn 266 millioner kroner. Pengene går til blant annet Leger Uten Grensers arbeid med glemte kriser. Den gamle rekorden kom i 2014, da Kirkens Nødhjelp fikk inn 253 millioner kroner.

– Vi i Leger Uten Grenser er så fantastisk imponert og stolte over alle de som i år har støttet årets TV-aksjon. Dette resultatet er over all forventning og vi er helt overveldet av både engasjementet og givergleden i år, sier generalsekretær Lindis Hurum i Leger Uten Grenser.

Koronaundersøkelse: Sju av ti har det bra nå

68 prosent av de spurte i undersøkelsen Norsk koronamonitor oppgir nå å ha det bra. Andelen ligger likevel lavere enn på samme tid i fjor.

9 prosent forteller i undersøkelsen at det går dårlig, mens 23 prosent svarer «verken eller» på spørsmål om det går bra, dårlig eller verken bra eller dårlig med dem. Andelen som nå sier at det går bra, ligger 6 prosentpoeng lavere enn i samme periode i fjor.

Sør- og Nord-Korea utvekslet varselskudd

Sør-Koreas militære avfyrte varselskudd mot et nordkoreansk skip før daggry i dag lokal tid, før nordkoreanerne avfyrte artilleri som svar og advarsel. Et nordkoreansk handelsfartøy tok seg inn sørkoreansk farvann klokka 3.42, før det gjorde retrett nordover etter at den sørkoreanske marinen fyrte av varselskuddene, opplyser den sørkoreanske generalstaben ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Fra nordkoreansk hold heter det at et sørkoreansk marinefartøy tok seg mellom 2,5 og 5 kilometer inn på deres territorium noen minutter senere, og at det derfor ble avfyrt ti varselskudd fra landets vestkyst.

Bildeserie

Smellvakkert Nordlys over hele distriktet