En mann forsøkte tirsdag kveld å slå seg inn til biblioteket i Gjøvik. Mannen skal også ha forstyrret ro og orden i ruset tilstand.

Publikum varslet politiet om mannen.

Vedkommende ble pågrepet og innbrakt sentralarresten. Mannen anmeldes for forholdet.

Mannen på Gjøvik var ikke den eneste politiet oppsøkte i går kveld og natt.

På Hamar ble en kvinne i 40-åra bortvist fra sentrum. Hun skal ha vært til sjenanse for folk. Hun var også uønsket ved et av utestedene i byen, opplyser politiet.

19 tatt i UP-kontroll

En bilist kjørte i 116 kilometer i timen på E16 tirsdag kveld. Det straffet seg. I 80-sona ved Øyhus sto Utrykingspolitiet klare til å ta fartssyndere.

Bilisten mistet førerkortet som følge av fartsovertredelen.

I fartskontrollen ble også 18 andre bilister tatt for å kjøre for fort. Disse slapp unna med å få med seg forenklede forelegg hjem.

Kontakt mellom partene i flystreiken

Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har tatt kontakt med NHO Luftfart. NHO gikk i går ut med varsel om lockout fra søndag om ikke partene har kommet til en løsning innen den tid. Rett før klokka 23 i går bekreftet Petter Wettre, som er tariffleder i NFO, at de hadde kontakt med motparten.

– Vi håper på en rask oppstart med videre forhandlinger, sa han til NRK.

Politiet måtte løse opp ungdomsfest

Anslagsvis flere hundre ungdommer samlet seg i Telegrafbukta i Tromsø, og mange var fulle. Politiet løste opp festen i natt. Overfor Dagbladet anslo operasjonsleder Morten Augensen at det dreide seg om et par hundre ungdommer.

– Det var det samme i fjor. Dette skjer i forbindelse med avslutning på ungdomsskolen, fortalte han.

Våpenkompromiss på trappene i USA

En gruppe forhandlere fra begge partier i Senatet i USA har klart å enes om et forslag for å stramme inn våpenlovene. Blant annet dreier det seg om utvidet bakgrunnssjekk for unge våpenkjøpere, økt finansiering til psykisk helsevern og styrking av skolesikkerhet.

Håpet er at avstemningen kan finne sted før helgen, før senatorene går ut i en to uker lang ferie, slik at president Joe Biden kan sette sin signatur på det allerede neste uke.