Trafikkulykke

Tre personer var involvert i en trafikkulykke mellom en personbil og en UTV på Tynset rett før halv elleve lørdag kveld. UTV-sjåføren hadde mindre skader og ble tatt med til legevakt for kontroll etter ulykken, det melder politiet i Innlandet.

Ufin fyr i fyllearresten

En mann ble tatt med fra utestedet PT's i Gjøvik til sentralarresten på Hamar etter at han var utagerende på utestedet. Mannen var ifølge politiet ufin mot både gjester og ansatte. Han skal ha slått en annen gjest, før politiet tok hånd om ham like etter klokka elleve lørdag kveld. Politiet har opprettet sak.

Knuste rute

En mann er mistenkt for å ha knust ei rute på Rema 1000 på Kopperud like før midnatt lørdag. Mannen fikk selv kuttskader og ble sendt til behandling hos helsevesenet. Han anmeldes for skadeverk.

Ruskjører i Hamar

En bilfører som ble stoppet av UP i Hamar sentrum er siktet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Han ble tatt med for prøvetaking og førerkortet hans ble beslaglagt.

Slo ned dørvakt

To gjester slo seg vrange ved utestedet Central scene i Elverum like før klokka ett i natt. Det endte med at en vakt ble slått bevistløs og en annen vakt ble utsatt for kroppskrenkelse. De to gjestene som slo seg vrange er siktet, pågrepet og kjørt i arresten på Hamar. Den ene vakten er kjørt til sykehus for behandling - vakten var ifølge politiet ved bevissthet og oppegående da han ble kjørt til sykehus. Den andre vakta er ikke meldt skadet.

Hørte ikke etter

En mann ble kjørt i fyllearresten etter at han nektet å lytte til politiet da de ba ham om å fjerne seg fra Hamar sentrum like etter klokka to i natt. Mannen forstyret den offentlige ro og orden.

Bortvist etter bråk

En person ble bortvist fra Hamar sentrum like før klokka tre i natt. Mannen hadde vært involvert i håndgemeng utenfor utestedet Heim. Der fikk en person helsetilsyn på grunn av en flenge i ansiktet, men politiet kjenner ikke til hendelsesforløpet og avventer en eventuell anmeldelse fra fornærmede.

13 evakuert etter jordskred

Det gikk et jordskred i Sunndal i Møre og Romsdal kort tid før midnatt. Ingen hus ble tatt av skredet, men det gikk nær bebyggelse og fem boliger ble evakuert.

Politiet kjenner ikke til størrelsen på skredet. Det gikk i nærheten av Løykja barneskole. Totalt ble 13 personer fra 5 adresser evakuert. Enkelte tok inn hos familie og venner, mens kommunen skaffet overnatting til de øvrige.

Skutt i Oslo

En person er skutt på Kampen i Oslo søndag morgen.

– Politiet er på stedet med flere ressurser. En person er skutt og har skader i et bein. Vi er i kontakt med den skadde og noen til i en leilighet. Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd. Den skadde kjøres til sykehus, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Politiet opplyser at det både er uklart hvor åstedet er og hva skadeomfanget er for personen som er skutt.

Til sykehus etter slagsmål

En bevisstløs mann ble fraktet til sykehus etter et slagsmål i Trondheim sentrum, men betegnes ifølge politiet som uskadd.

To personer er innbrakt i arresten etter slagsmålet, skriver politiet i Trøndelag på Twitter. Politiet sier det er uklart hva som har skjedd. Slagsmålet skjedde ved en kiosk i sentrum.

Ber folk i Oslo være forberedt på krise

Byrådet i Oslo legger fram det de omtaler som et krisebudsjett til uka. Byrådslederen Raymond Johansen ber i et intervju med Aftenposten folk være klare for krisetider. Han bruker et begrep fra etterkrigstida, dyrtid, om situasjonen med galopperende priser.

– Vi er på full fart inn i en dyrtid, med høyere strømpriser, med økte matvarepriser og pumpepriser. Situasjonen ble snudd om på veldig kort tid, sier Johansen.

Spesielt strømprisene koster kommunen dyrt og gir mindre penger å rutte med.

Tusenvis går i dekning for tyfon

Tusenvis av japanere har søkt ly i tilfluktsrom før den kraftige tyfonen Namnadol, som er på vei mot regionen. Nesten tre millioner er bedt om å evakuere, og tog-, fly- og ferjeavganger er innstilt.

Japans meteorologiske institutt JMA har utstedt et sjeldent «spesialadvarsel» for Kagoshima-regionen i det sørlige Kyushu-prefekturet. Farenivået er forbeholdt værforhold som kun observeres én gang på flere tiår.

Klokka 9 lokal tid var tyfonen åtte mil sørøst for Yakushima-øya. Da hadde den vindkast på opptil 70 meter i sekundet. Det ventes at den treffer Kyushu søndag kveld,