To el-sparkesyklister tatt for ruskjøring

Like etter klokka to, natt til lørdag, ble en kvinne i 20-årene på el-sparkesykkel stanset av politiet i Gjøvik. Hun blåste rødt og ble tatt med til legevakta for prøvetaking.

Ti på halv fire, natt til lørdag, ble en mann i Gjøvik i slutten av 20-årene stanset av politiet på el-sparkesykkel. Han er anmeldt for kjøring i påvirket tilstand, og mannens førerkort er beslaglagt.

Tatt for fart på ATV

Politiet oppretter sak på en ATV-sjåfør som rett etter klokka ett, natt til lørdag, ble målt til 68 kilometer i timen i 50-sonen langs Fv51 rett over Fagernes sentrum.

Sjåføren var ifølge Bård Einar Hoft ved politiets operasjonssentral i midten av tenårene.

– Kjøretøyets høyeste lovlige hastighet er 40 kilometer i timen, så her har det åpenbart blitt gjort noen endringer på kjøretøyet, sier Hoft.

Ifølge Hoft vil tenåringsgutten risikere forelegg både for fartsovertredelsen og endringene på kjøretøyet. Han vil også måtte fremlegge ATV-en for en teknisk kontroll.

To tatt for høg fart

UP hadde i natt kontroll langs E6 ved Biri. Kontrollen ble holdt i 80-sonen.

En mann i slutten av tenårene ble målt til 118 kilometer i timen, og en mann i 50-årene ble målt til 134 kilometer i timen.

– Begge mister førerkortet, sier Hoft.

Tatt i 174 kilometer i timen

En mann i 20-årene er anmeldt og fikk førerkortet slitt beslaglagt på stedet da han ble målt til 174 kilometer i timen i 110-sonen ved Rudshøgda.

Bortvist

En mann i 20-årene ble like før klokka tre, natt til lørdag, bortvist fra Hamar sentrum fordi han var utagerende mot vektere.

Mann alvorlig skadd etter vold

En mann er sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter en voldshendelse i Storgata i Oslo. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 3.57 natt til lørdag.

– Dette er en mann i 40-årene, han ble funnet liggende på gaten og har stikkskader i overkroppen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Truffet av steinras - veien stengt

En bil ble truffet av en steinblokk på E39 mellom Moi i Rogaland og Flekkefjord i Agder i natt. E39 er stengt inntil videre. Politiet fikk melding om steinraset klokken 1.05.

– Det var en mann i bilen og det har gått bra med ham. Bilen var ikke kjørbar og er tauet bort, forteller Steinar Knutsen i Sørvest politidistrikt til NTB. E39 er stengt i begge kjøreretninger.

100 dyr døde i fjøsbrann

Godt over 100 dyr mistet livet i en fjøsbrann på Byrkjelo i Gloppen kommune i går kveld. Rundt 50 dyr ble reddet ut av fjøset før flammene tok overhånd. Til sammen var det rundt 230 kyr, okser og kalver i fjøset da det begynte å brenne.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 20.28. Brannmannskapene hadde kontroll over brannen ved 22-tiden, men etterslokkingen pågikk fortsatt i natt.

– Rundt 50 dyr ble reddet ut og er foreløpig fordelt på andre gårder i nærheten. Noen er også avlivet, forteller operasjonsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt til NTB.

Boligbrann i Oppdal

To personer er ikke gjort rede for i forbindelse med en brann i en bolig på Oppdal lørdag morgen. Røykdykkere skal prøve å ta seg inn i huset, ifølge politiet.

– Brannvesenet jobber for fult med slukking. Det er ingen spredningsfare. Røykdykkere vil også gå inn i bygget så fort det lar seg gjøre. De har prøvd å komme seg inn i boligen, men de måtte trekke seg ut, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Totalt er tre personer involvert i brannen. En person har kommet seg ut av bygget, men to andre er ikke gjort rede for, opplyser Hollingen.

Brannen oppsto i et hus med flere leiligheter i Trondheimsvegen, rett nord for Oppdal sentrum i morgentimene lørdag.

Vaktleder Tor Arne Malm i Midt-Norge 110-sentral sier til NTB at det er mye røyk og flammer på stedet.

– Vi vet ikke hvordan det er gått med folkene i huset, sier han.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 6.05.

Tre døde i eksplosjon i Irland

Minst tre personer døde i en eksplosjon på en bensinstasjon i landsbyen Creeslough nordvest i Irland i går ettermiddag. Det bekreftet landets politi i natt. Da pågikk fortsatt søk i ruinene med politihunder.

Et ikke oppgitt antall personer ble skadd i eksplosjonen og sendt til sykehus. Politiet hadde i natt ingen ytterligere opplysninger i saken.