E6 åpen for trafikk

Siden Tretten bru kollapset 15. august har E6 som går under brua vært stengt.

Torsdag kveld like etter klokka 23.30 melder Vegtrafikksentralen at vegen er åpen for trafikk i begge retninger.

Tidligere på dagen meldte Innlandet fylkeskommune at vegen skulle åpnes fredag.

Boliglånsrenten kan nå 5 prosent

Boliglånsrenten kan krype opp i 5 prosent til sommeren neste år. Det er rundt 2 prosentpoeng høyere nivå enn i dag.

Rentemegler Thomas Nordvang i Sparebank 1 Nord-Norge sier pilene i rentemarkedet peker rett opp, og at markedet nå priser inn en rente på 3,93 prosent i mars neste år, før den bikker fire prosent på våren. Det betyr, ifølge Nordvang, en boliglånsrente ut til kundene på over 5 prosent.

Vil stanse norsk våpenhjelp til Ukraina

Krefter i SV vil ikke lenger støtte Ukraina med våpen og vil ha omkamp om saken. Partiledelsen synes ikke det er nødvendig.

Nestleder i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, sier at Ukraina må få de våpnene de faktisk trenger for å forsvare seg, sier han.

Internasjonal leder i SV, Gjermund Skaar, sier at han var mot å sende våpen i april, og at han er mot å sende våpen i dag: – Fordi mer våpen alltid skaper mer krig, sier han.

California krever nullutslipp for nye biler

California, USAs mest folkerike stat, har bestemt at alle nye biler som selges fra 2035 skal være nullutslippsbiler. Salget av fossilbiler til de 40 millioner innbyggerne skal fases ut gradvis.

– Dette er en ambisiøs, men oppnåelig tidsplan. Innen de barna som blir fød i år, begynner på ungdomsskolen, vil det bare være mulig å kjøpe nullutslippsbiler og et begrenset antall ladbare hybridbiler, sier myndighetene.

Angolas president beholder makten

President João Lourenço beholder makten i Angola etter at partiet hans sikret seg flertall i onsdagens valg. Når 97,3 prosent av stemmene er telt opp, viser resultatet at MPLA fikk 51,7 prosent av stemmene, noe som sikrere dem 124 av de 220 plassene i nasjonalforsamlingen.

Adalberto Costa Júniors Unita fikk 44,5 prosent av stemmene. Landets største opposisjonsparti får dermed 90 plasser i nasjonalforsamlingen.